IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се отказва от Android Auto

Японците искат да защитят данните на собствениците на техните автомобили

Toyota се отказва от Android Auto

Японският производител Toyota няма да използва системата Android Auto в своите автомобили за свързване на смартфоните с Android към мултимедийната система, съобщи представител на компанията.

Toyota се отказва от Android Auto

Причината за отказа от Android Auto е, че програмата събира информация за скоростта на автомобила, както и за работата на двигагеля – обороти, температура, състояние на охладителната течност и маслото. Това стана ясно още през 2015 г., но след това от Google, чиято разработка е системата, отхвърлиха подобни твърдения.

Тогава от IT-компанията потвърдиха, че получават данни за оборотите на двигателя и скоростта на движението, като те се използват за по-добра работа на навигационната система. От Google  уточниха, че Android Auto ще се използва от Toyota за нейните автомобили и няма никакъв проблем между двете компании.

Явно обаче това не е така и японците дори няколко години по-късно нямат доверие на Android. Затова в близко бъдеще системата няма да бъде използвана както в моделите на Toyota, така и в тези на Lexus. В същото време още през 2019 г. в някои от моделите на Toyota ще се появи Apple CarPlay, която служи за интеграция на iPhone със системите на автомобила.

Снимка: Motor

Тагове: toyota google android
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре е клиента да има избор. В много марки се предлагат и двете системи.
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Мен като клиент не ме вълнува дали някой ми знае оборотите на двигателя, а дали имам читава навигация и някак не разбирам защо ще трябва да давам 2к за телефон, заради карплей. Тойота си знаят де, май и БМВ също не ги поддържат явно са си направили сметките. За мен като клиент обаче тези неща са от значение.
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    до: първия ( преди 6 години )
    Ти четеш ли изобщо или гледаш само картинките. Чукча писател, а не читател. Знаем го това. Хайде прочети статията и ако нещо ти е влязло в чутората ела пак да се пробваш да коментираш!!
  • #1
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От трън на глог, че по-висок...Нямат доверие на Андроид, обаче имат на Apple CarPlay. Майко мила...Че това са официалните шпионски програми на ФБР и ЦРУ. Към тях слагаме Виндовс, Туитър и Фейсбук и всичко е тамън. Това са шпионските платформи на нашето съвремие. Следят ни навсякъде и във всичко. Нали някой не си мисли, че колите ще ги оставят, като свободна територия. Нищо подобно. Тесла показаха бъдещето.Ще записват звук и картина в купето на колата и ще ги предават някъде на някого.БигБрадър