IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mustang получи заяждане от конкурента за ЧРД (ВИДЕО)

Купето за трета година е най-продаваният спортен модел в света

Ford Mustang получи заяждане от конкурента за ЧРД (ВИДЕО)

Легендарният Ford Mustang навърши 54 години, като получи не само поздравления, но също така подигравки и заяждания. Най-сериозното дойде от големия конкурент Chevrolet, който разпространи интересно видео по случая.

В него се вижда мъж с брада, който излиза на шосе с торта с логото на Ford Mustang и запалени върху нея свещи. Чува се шум от автомобил, но вместо Mustang-а, който хипстърът явно очаква, с висока скорост преминава Chevrolet Camaro. То гаси свещите, а видеото завършва с поздравление към „малкото пони” по случай рождения му ден.



От Ford не коментираха заяждането на конкурента, но пък се похвалиха, че за трета поредна година Mustang е най-популярното спортно купе в света. На 13 пазара моделът изпреварва Porsche 911, а с най-голям интерес се ползва версията GT с атмосферен 5,0-литров V8 мотор.

Ford Mustang получи заяждане от конкурента за ЧРД (ВИДЕО)

През 2017 г. американската компания е продала общо 125 809 бройки от модела. Най-много са в Щатите – 81 866, докато в Европа бройката е 13 110. Главните пазари на Стария континент са Германия (5742 машини), Великобритания (2211), Франция (942), Белгия (900) и Швеция (510).

Ford Mustang получи заяждане от конкурента за ЧРД (ВИДЕО)

В Китай Ford Mustang също е №1 при спортните модели със 7125 продажби. Общият брой на продадени коли от модели след пускането му на световните пазари през 2015 г. е 418 000 автомобила.

Снимки: Ford, видео: Chevrolet

Тагове: ford mustang
0 от 500