IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия наложиха рекордна глоба за шофиране пиян

Известен водещ и шоумен ще трябва да плати 86 000 паунда

В Англия наложиха рекордна глоба за шофиране пиян

Британският телевизионен водещ и шоумен Антъни МакПартлин бе признат за виновен за шофиране в нетрезво състояние и ще плати рекордната на Обединеното кралство глоба от 86 000 паунда, съобщава SkyNews.

В Англия наложиха рекордна глоба за шофиране пиян

При взимане на решението съдът се е ръководил от доходите на шоумена. 42-годишният шоумен е задържан на 18 март тази година след катастрофа в Лондон, при която са пострадали леко няколко души. Три автомобила обаче са напълно потрошени.

МакПартлин е бил за волана на своя Mini Cooper, когато около 16 часа губи управление над колата и навлиза в лентата за насрещно движение. Там той се удря в друго Mini, както и в още един автомобил, чиято марка и модел не се съобщават.

Дошлите на мястото на инцидента полицаи веднага заподозрели, че шоуменът е пиян. При проверка на място с дрегер се оказва, че мъжът има 0,75 промила алкохол в кръвта при допустими 0,35 промила за Великобритания.

Месец по-късно съдът е готов с решението, като водещият, който изкарва по 130 000 паунда на седмица, ще заплати 86 000 паунда. Освен това МакПратлин ще покрие всички разноски по делето – 225 паунда, и няма да има право да управлява автомобил 20 месеца.

Шоуменът е една от най-големи знаменитости на Острова в момента, като води предаванията „Аз съм звезда”, „Британия търси талант”, както и шоу за готвачи. Преди време Антъни призна, че е пристрастен към дрогата и е развил зависимост от болкоуспокояващи. Заради проблемите с алкохола и наркотиците МакПатрин се разведе със съпругата си по-рано този месец.

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    На мен друго ми прави впечатление - заплатата му е 130000 паунда на седмица, ама из града се движи с Mini. А в България комплексите водят до това, че богатите задължително движат и из града с поне двутонни чудовища.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Как го изчисли това или видя ли го някъде? Доста малко е наистина, но пък и дълго време ще е без книжка, коуто също е нещо добро. Да си милионер, да имаш мнооого пари и да можеш да си позволиш всякакви коли, а да ти вземат книжката е доста гадно нещо. Следващия път, ако не си е взел поука наказанието ще е доста по-солено, а може и малко на топло да полежи.В случая сигурно е празнувал развода и напълно го разбирам. Това е смекчаващо вината обстоятелство и ако съдията е бил мъж го у разбрал... ;)
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глобата е около 1.3% от годишния му доход. Не са малко пари, ама мисля, че ще го приживее някак.
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С 0,75 промила няма как да си пиян, че чак и да го заподозрат ченгетата. Много по-вероятно е с алкохола да е взел и медикаменти някакви или дрога и така да се е получила добра комбинация. Отчели са само алкохола, за да не го вкарат на топло. Все пак евала за глобата. Такива трябва дя са глобите и да са процент от доходите, за да може богатите да ги боли също и да има спирачка за тях, че не могат да правят каквото си искат.