IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tofino ще е електрически роудстър от Канада

Производството започва догодина, цената - от 50 000 долара

Tofino ще е електрически роудстър от Канада

Electra Meccanica може да ви звучи като италианска компания, но всъщност е канадска и представи на автомобилното изложение във Ванкувър вариант на бъдещия си модел Tofino – електрически роудстър, засега обаче посетителите видяха само колата, без задвижването й.

Tofino ще е електрически роудстър от Канада

Канадската компания обяви проекта Tofino преди година, а серийното производство трябва да стартира през 2019 година. Ако Electra Meccanica спази всички параметри на модела, Tofino ще е един от най-интересните електрически модели и ще се предлага за 50 000 долара. От компанията обещават пробег 400 километра с едно зареждане и максимална скорост 200 км/ч. А ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за по-малко от 7 секунди.

Tofino ще е електрически роудстър от Канада

Но окончателният дизайн на модела ще бъде представен по-късно тази година, вариантът от Ванкувър все още не е окончателен. Компанията събира поръчки с депозит от 1000 долара, като парите се връщат, ако клиентът по някаква причина се откаже от Tofino.

Шасито на спортния модел е изградено от тръби от композитни материали и алуминий и теглото му е едва 80 кг, което обещава отлична динамика, както и нисък център на тежестта, тъй като батериите ще легнат на пода – идеална възможност за конструкторите, предлагана от електромобилите.

Тагове: tofino
0 от 500