IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Uber все още вярва в автономните автомобили

Според изпълнителния директор на компанията, технологията ще става все по-безопасна

Uber все още вярва в автономните автомобили

Технологичната компания за споделени пътувания Uber ще продължи да развива автономните си превози. Това обяви Дара Хосрошахи, главен изпълнителен директор на превозвача.

Uber все още вярва в автономните автомобили

Съобщението бе направено по време на транспортен форум, където Хосрошахи поясни, че компанията ще се стреми да развива автономната си технология, въпреки отменените тестове заради фаталната катастрофа с кола на Uber от миналия месец.

„Ние вярваме в автономните автомобили, както и че те са част от решението. В бъдеще те ще бъдат по-безопасни“, заяви още Хосрошахи.

В момента бъдещето на автономната технология на Uber е несигурно, именно заради злополучният инцидент, станал края на миналия месец в Аризона. Засега случаят все още се разследва от Националната администрация по безопасност на движението, както и от Съвета за безопасност на транспорта.

По-рано The New Yorker предположи, че съществува вероятност Хосрошахи да закрие автономната програма на компанията, като причина за това се посочват огромните разходи. Изпълнителният директор обаче опроверга това твърдение, като заяви, че Uber е в готовност да продължи да развива технологията.

Снимка: Uber

Тагове: uber
0 от 500