IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan разкри напълно новия си всъдеход

На първо време Terra ще се предлага само на китайския пазар

Nissan разкри напълно новия си всъдеход

В Китай се състоя премиерата на новия рамен всъдеход Nissan Terra, който е изграден на базата на пикапа Nissan Navara. На първо време моделът ще се предлага само на китайския пазар, където негови основни конкуренти ще бъдат Toyota Fortuner и Mitsubishi Pajero Sport.

Nissan разкри напълно новия си всъдеход

Дължината на всъдехода е 4882 мм, широчината – 1850 мм, а височината – 1835 мм. Разстоянието между двете оси е 2850 мм, а пътният просвет – 225 мм. За разлика от конкурентите си Nissan Terra ще се предлага само с 5 места.

Технически всъдеходът на практика е напълно идентичен с пикапа Navara. Машината има заден мост на пружини и 5-точково закрепване. Задвижването е задно, като може да се включи 4х4. Всъдеходът Nissan Terra 4WD разполага с блокировка на задния диференциал.

На пазара в Китай автомобилът ще бъде достъпен само с 2,5-литров бензинов мотор QR25, който генерира 184 к.с. и въртящ момент от 251 Нм. Този двигател също идва от Navara. Очаква се на други пазари Terra да получи и дизели с обем 2,3 и 2,5 литра, развиващи от 163 до 190 к.с.

В оборудването на всъдехода влизат климатроник, няколко въздушни възглавници, светодиодна опкика, мултимедия, система за предотвратяване на челен сблъсък, система за кръгово наблюдение, система за автоматично спиране, система за следене на „слепите” зони.

Вече са ясни цените на Nissan Terra за Китай. Те стартират от 21 920 евро, но топ-версиите с пълно оборудване ще струват до 31 750 евро.

Снимки: Nissan
Още снимки на Terra - в галерията горе.

Тагове: nissan terra navara
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е сигурно, че ще е скъпа. Наварата я сглобяват в Испания и се продава горе долу на същата цена, по скоро проблема е че заради дизеловото лоби в Европа няма да видим бензинова версия.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Платформата е сполучлива и неслучайно Мерцедес я използва
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много добър. Няма да е от най-конфортните с това окачване, но това не е кола за комфорт, а работен кон. Точно такова окачване трябва на подобни коли, за да можеш да товари до откат и да теглиш тежки ремаркета, каравани, яхти и каквото се сетите.Цената също е трепач.Лошото е, че в гАйропатя ще е х2 +10% мито за японски автомобили. Познайте в какви еврогАйски джобове отиват парите ни от завишените цени.