IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai къса със скучния дизайн на моделите си

Новият главен стилист на компанията обещава сериозни промени

Hyundai къса със скучния дизайн на моделите си

„Сегашният подход на Hyundai за използване на един и същи стил за всички модели на марката е скучен и заради него на автомобилите им липсва индивидуалност. Аз обаче ще поправя тази грешка”, обяви главният дизайнер на корейския производител Люк Донкерволке в интервю за изданието Motoring.

Hyundai къса със скучния дизайн на моделите си

За бъдеще, Донкерволке и екипът му ще създават автомобили, чийто дизайн ще зависи от специфичните условия на сегмента им. Първите модели на Hyundai, показващи напълно новия стил на корейската марка, ще се появат в средата на 2019 г.

Що се касае до бъдещето на премиум-марката Genesis, която е собственост на Hyundai, там еволюцията на дизайна ще бъде по-последователна и по-сдържана. В нейната основа ще бъде концептуалното купе Еssentia (на снимката горе).

Според Донкерволке, целта му при Genesis е да се избяга от вулгарността и прекалената показност – нещо, на което залагат конкурентите Lexus и Infiniti. Подходът трябва да бъде далеч по-спокоен и безметежен, като основна част от дизайна на колите на Genesis трябва да бъдат елементи от корейския стил.

Люк Донкерволке стана главен дизайнер на Hyundai през 2016 г. Преди това той е работил за Bentley, Audi, Seat и Lamborghini. Негов е дизайнът на автомобили като Lamborghini Murcielago и Gallardo.

Снимка: Hyundai

Тагове: hyundai genesis
0 от 500