IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странните модели на BMW

Баварците доста експериментират през годините и не всичко им се получава добре

Най-странните модели на BMW

Марката BMW предзвиква уважение, защото произвежда качествени и красиви автомобили. Баварските инженери обаче създават и необичайни и дори странни модели. За тях ще стане дума в тази класация, съставена от западните експерти.

8. BMW UR Roadster


Най-странните модели на BMW

На осмо място в класацията е моделът BMW UR Roadster. През 80-те г. на миналия век баварските автомобилни инженери откриват дизайнерско студио. Първият му продукт през 1990 г. е прототип на роудстър, който като цяло изглежда добре, но има странни форми на каросерият. Автомобилът не влиза в серийно производство, а чертите му са възприети от модела Z3.

7. BMW Z22

Най-странните модели на BMW

Седма позиция заема прототипът BMW Z22. В края на 90-те баварците умуват върху SUV, но по-късно изоставят идеята и решават да направят миниван. В резултат на това се получава хечбек с доста странна форма. За онова време автомобилът получава "фантастични" странични камери, скенер за дактилоскопични отпечатъци за оторизация на шофьора и въртящи се фарове.

6. BMW E30 M3 Pickup

Най-странните модели на BMW

Шесто място се пада на пикапа BMW от 1986 г. Тогава конкурентите взимат баварците на подбив - направили били малко камионче за транспортиране на товари в завода си. Автомобилът е построен на базата на модел М3.

5. BMW Е1


Най-странните модели на BMW

Прототипът BMW E1 заема пета позиция. Автомобилът от 1991 г. изглежда странно, но е оборудван с хибридна система с рекуперация на енергията при спиране. Баварците тестват тази кола, но след това се отказват от моделите с комбинирани двигатели поради липсата на технологии по това време.

4. BMW Z1 Coupe

Най-странните модели на BMW

Четвърто място в класацията е за концепта BMW Z1 Coupe. Представеният през 1991 г. прототип е донякъде подобен на хибрида BMW E1, но формите му са по-груби. В него баварците се опитват да съчетаят SUV, купе и шутинг брейк. Външността на колата се оказва много противоречива и поради това мненията зо нея се различават както сред разработчиците, така и сред обществеността.

3. BMW Z13

Най-странните модели на BMW

Друг смел баварски проект, наречен BMW Z13, заема трета позиция. Така те си представят градската кола в онези времена. Тя обаче не се харесва от всички. Дебютът й се състи в Женева през 1993 г. Прототипът е най-странен с факта, че има триместен салон, а шофьорската седалка е по средата.

2. BMW Turbo

Най-странните модели на BMW

Втори в класацията е BMW Turbo, представен през 1972 г. Прототипът става един от най-забележителните за времето си. Оборудван е с двигател с мощност 280 конски сили.

1. BMW Isetta


Най-странните модели на BMW

За най-странен автомобил на баварската марка е признат BMW Isetta. Дребната кола е оборудвана с 245-кубиков двигател с мощност 12 коня и е по "лиценз" на италианската атомобилна компания ISO, купена от баварците през 1954 г. Автомобилът се продава добре, защото има ниска цена и може да се управлява с шофьорска книжка за мотоциклет.

Тагове: bmw
0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Изета, мезета не знам, ама мацката много си я бива.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    "Изета" не трябва да е в тая графа ,ама кай ли не пише.....Трябва да е в графата на най-великите коли на Бмв и основател и основоположник на предприятието БМВ....Когато БМВ са пред фалит успяват да се споразумеят с Италианците ,преправят я леко за по голяма издръжливост и това е последния им коз,но почти никой не вярва!Продажбите са изключителни,неочаквани, осигуряват им пари да пуснат 5-та серия и след тази глътка въздух пускат 02 !Това е ,поклон!