IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще бъде готов с електрическа S-Class през 2020 г.

Луксозният автомобил на ток ще излезе на пазара под името EQS

Mercedes ще бъде готов с електрическа S-Class през 2020 г.

Германският производител Mercedes-Benz ще бъда готов с електрически луксозен седан през 2020 г. Това заяви един от главните инженери на компанията Михаел Келц в интервю за Autocar.

Mercedes ще бъде готов с електрическа S-Class през 2020 г.

Електрическият флагман няма да се казва S-Class, а най-вероятно ще получи името EQS. Според Келц, през 2020 г. вероятно ще бъде показан концептуалният вариант на модела, докато серийната версия ще излезе на пазара през 2022 г.

Луксозната лимузина ще бъде напълно отделен модел, за който ще се използва модулната платформа на Mercedes - Modular Electric Architecture (MEC), предназначена изцяло за електромобили.

„Искаме да направим електромобил на нивото на S-Class, но това няма да бъде S-Class, а напълно различна кола. Тя ще демонстира предимствата на поставянето на силовите агрегати под пода. Това ще позволи увеличаване на разстоянието между двете оси и съответно ще предостави повече място в салона”, коментира Келц.

В плановете на Daimler влиза пускането на 20 електрифицирани модела до 2020 г., като 10 от тях ще бъдат само на ток. В тази група влизат и колите от марката Smart. Моделите на Mercedes-Benz с електрически силови агрегати ще се продават под бранда EQ, като освен вече споменатият EQS в него засега влизат кросоувър EQC и хечбек EQA.

Снимка: Mercedes

Тагове: mercedes-benz s-class eqs
0 от 500