IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford и GM се отказват от няколко хечбека и седана

Сред „жертвите” може да се окаже дори следващата Fiesta

Ford и GM се отказват от няколко хечбека и седана

Американските производители Ford и General Motors планират отказ от няколко седана и хечбека, съобщава The Wall Street Journal. Според информация на изданието, двата концерна ще се съсредоточат върху производството на всъдеходи и кросоувъри.

Ford и GM се отказват от няколко хечбека и седана

В GM възнамеряват да се откажат от серийното производство на цялото семейство Chevrolet Sonic и на седана Chevrolet Impala (на снимката). На свой ред в „Синия овал” смятат да сложат край на на автомобили като Ford Fiesta и Ford Taurus.

Все пак трябва да се отбележи, че не става дума за незабавно спиране на тези модели. Просто двата производителя няма да разработват техни следващи поколения, тъй като интересът към тях не е голям. В същото време SUV-сегментът става все по-популярен и концерните ще се насочат към тях.

Изданието допълва, че продажбите на седани през 2017 г. на пазара в САЩ се е съкратило значително. Единственият модел, който удържа своите позиции, е Toyota Camry. При нея спадът е само 0,4%, докато при всички останали модели е огромен.

Отбелязва се още, че резултатите на посочените по-горе модели на Ford и General Motors, които няма да получат следващи поколения, са спаднали с между 20 и 30%. Не е ясно обаче какво ще се случи с Ford Fiesta, който се справя отлично на пазара в Европа.

Снимка: Chevrolet

Тагове: gm ford fiesta impala
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Докато Форд и Мазда бяха заедно беше лесно, Фиестата я бяха аутсорснали да я проектират оризарите, но сега Форд трябва да налеят големи суми за да проектират нов модел само за Европа. На всичкото отгоре Англия е основния им пазар и като въведат мито, когато излязат от съюза, ще стане непродаваема.
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И нас какво ни интересува че в САЩ спират модели които ние и без това не можем да си купим. Фиеста не знам защо въобще се мъчат да я продават там. В Европа ако я спрат ще е все едно да си отрежат крака