IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Акциите на Tesla продължават да падат

Компанията загуби още 8% заради изтеглените Model S и намаляването на кредитния рейтинг

Акциите на Tesla продължават да падат

Акциите на американския производител на електрически автомобили Tesla продължават да падат - в понеделник те загубиха 8% от снойността си. Миналата седмица акциите паднаха с 12%, а за март - с общо 21%, съобщиха световните агенции.

Акциите на Tesla продължават да падат

Този спад се дължи на няколко фактора. Първо, миналата седмица Tesla съобщи за най-голямото в историята си изтегляне на автомобили - 123 000 седана Model S, заряди ръждясали болтове на хидравличния усилвател на кормилната уредба.

Второ, Националната комисия по сигурността на транспорта на САЩ (NTSB) започна разследване на катастрофата в Калифорния през януари с участие на автомобил на компанията. Тогава Tesla Model S с включен режим на автопилот се удари в паркиран автомобил на пожарната служба в град Калвър Сити.

Акциите на Tesla продължават да падат

Третата причини за падането на акциите бе намаляването на кредитния рейтинг на Tesla от рейтинговата агенция на Moody's до ниво B3 с отрицателна перспектива. Освен това е малко вероятно инвеститорите да са били въодушевени и от първоаприлската шега на основателя на компанията Илон Мъск. Той пусна туит, в който твърди, че Tesla е фалирала и поради тази причина на му оставало нищо друго, освен да започне да пие.
 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Според мене тоя не може да фалира лесно щото американската държава просто го финансира!
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Свети Илончо, ако беше правил коли, и ако си беше спазвал обещанията, нямаше да има проблем - не му е виновно петролното лоби, че прави ***.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Истината е че.. ( преди 6 години )
    Петролното лоби е много голямо! Петрола все още е най-печелившата индустрия и Мъск е една мравчица, на която няма кой да даде зелена светлина.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Соларсити вече я няма, беше пред фалит и затова Тесла я купи за 5-6 милиарда. Мъск притежава 20% от Тесла, ако за теб това е "до голяма степен" добре.
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Учителя ( преди 6 години )
    Керемидките на са на ТЕСЛА, а на СОЛАР СИТИ. Освет тях има и СПЕЙС ЕКС. Всичките три са собственост (до голяма степен) на Илън Мъск
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Азъ ( преди 6 години )
    Аааа три години след фанфарното представяне на керемидите, вече се е намерил един горд собственик, сигурно ообственика е някой служител на Тесла. ама това няма значение. Керемидките бяха просто част от сценария за надуване на цената на акциите. Ама колкото и фокуси и зайци да вади Елон от шапката си, трудно ще маскира загубите и това, че тесла е напълно декапитализирана и има кеш за още няколко месеца, след това или нови заеми на огромна лихва (виж рейтинга) ако има кой да ги даде или фалит.
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всъщност вече правят по над 2000 на седмица пиши Tesla Model 3 production rate is now over 2,000 units per week, says Elon Musk в Гугъл
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Азъ ( преди 6 години )
    Само след няколко дена ще има conference call за първото тримесечие и Мъск ще трябва да изнася числа пред инвеститорите. А числата ще бъдат яко червени, така че очаквам нов значителен спад този месец. Балона почна да спихва. Очаквам Мъск да представи нов булшит продукт, за да вдигне малко цената на акциите, като соларните керемиди, които и да искаш не можеш да си купиш.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    въздухар ( преди 6 години )
    спука ли му се балона, или просто издиша :D