IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda готви по-скъпи електромобили за нов тип клиенти

Марката прави най-голямата инвестиция в историята си

Skoda готви по-скъпи електромобили за нов тип клиенти

Чешкият произвозител Skoda планира нова стратегия, насочена към нови, по-платежоспособни клиенти, които ще са цел на бъдещите електрически модели на чешката марка на Volkswagen. Компанията планира цяла гама електромобили, включително и SUV модел, който трябва да се появи през 2020 г.

Skoda прави по-скъпи електромобили, ще търси нови клиенти

„Електромобилите ще са по-скъпи в сравнение с моделите с двигатели с вътрешно горене, така че трябва да намерим такава група клиенти, които ще са готови да плащат повече за тези автомобили”, обяви шефът на продажбите и маркетинга на Skoda Ален Фаве.

Плановете на Skoda включват лансирането на пет електрифицирани модела до 2020 г. и на пет изцяло електрически до 2025 година, като това беше обявено от главния изпълнителен директор на марката Бернхард Майер. А отсега до 2022 година Skoda планира да инвестира 2 милиарда евро за развитието на електрическите и електрифицирани системи за задвижване, както и за дигитализация на компанията. Майер потвърди, че това е най-мащабната инвестиционна програма в историята на марката.

Флагманът на електрифицираните модели на Skoda ще се появи през 2020 г. – изцяло електрически SUV, изграден върху новата модулна MEB платформа на VW Group, предназначена за електромобили. Моделът ще е позициониран между Kodiaq, SUV модел от средния клас и компактния SUV Karoq, като ще се предлага с пробег от 500 километра с едно зареждане. Концептуалният Vision X показа какво можем да очакваме от бъдещия електрически SUV.

Догодина Skoda ще лансира електрическа версия на малкия си модел Citigo, като Citigo E ще е базиран на близнака си VW e-Up и ще има пробег от 300 километра с едно зареждане. Също през 2019 г. Skoda ще започне продажбите и на plig-in хибридната версия на Superb, като хибридната система ще е съставена от 1,4-литров бензинов двигател и електромотор.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda skoda vision x
0 от 500