IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седанът на Nissan получи двигател от Infiniti

Новото поколение на Altima е оборудвано и със система за полуавтононо движение

Седанът на Nissan получи двигател от Infiniti

Японският производител Nissan използва автосалона в Ню Йорк, за да представи новото поколение на седана си Altima. Моделът е сменил платформата, получил е бензинов двигател с променлива степен на сгъстяване от Infiniti QX50 и система за полуавтономно движение.

Седанът на Nissan получи двигател от Infiniti

В сравнение с предшественика си, който се произвежда от 2012 г., новата Altima е с по-големи размери. Увеличението на дължината е с 25 мм, на широчината – с 23 мм, а на междуосието – с 48 мм. Единствено височината е намаляла – с 28 мм.

За първи път в историята си модела се предлага със система задвижване на четирите колела. Тя може да прехвърля до 100% от максималният въртящ момент на задните колела или да го разпределя 50:50 между двете оси. Тази трансмисия се предлага като опция за версията с 2,5-литров мотор със 190 к.с. (досега той беше със 182 к.с..). Машините със задвижване на четирите колела са оборудвани и с електронна имитация на предния диференциал.

Седанът на Nissan получи двигател от Infiniti

Освен 2,5-литровия двигател, новият Nissan Altima се предлага и с 2,0-литров агрегат с 4 цилиндъра и директно впръскване на горивото. Този мотор е с променлива степен на сгъстяване (до 14:1), като дебютиа при новото поколение на Infiniti QX50. Там мощността му е 272 к.с., но при седана на Nissan тя е намалена на 252 к.с. и 370 Нм. Всички версии с този двигател са само с предно предаване, а трансимията е само една – вариатор.

Седанът на Nissan получи двигател от Infiniti

За модела се предлага и системата ProPilot Assist. Тя контролира кормилното управление, като удържа автомобила в неговата лента на движение, а също така работи със спирачките и газта, като ускорява или спира напълно. Системата може да работи както на магистрала, така и в плътния градски трафик.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan altima
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    оня същия ( преди 6 години )
    Не ме бъркат льольо, затова и не чета за тях и не ги и коментирам, ама си твърде *** за да го проумееш.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    1 ( преди 6 години )
    За щатите има и хубави коли под марката Нисан, ама за Европа само каруци!! Тази оптределено хваща окото. Дизайна на мен лично ми харесва!
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Льольо, като имаш "300 коньови коли", кво те бъркат "вариантите с нормалните мотори". Айде сега върви си вържи тойотката някъде да пасе.
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    оня същия ( преди 6 години )
    Абе льольо такива като мене дето карат 300 коньови коли изобщо даже не им прави впечатление останалото ама ти няма как да го разбереш това. Смешен си, скрий се
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Смехурковци, като теб гледат само картинки.
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    смехурко, говоря за варианта с нормалния мотор а не 190-коньовите смешки
  • #3
    8 rate up comment 10 rate down comment
    За теб само картинки ( преди 6 години )
    "За първи път в историята си модела се предлага със система задвижване на четирите колела. Тя може да прехвърля до 100% от максималният въртящ момент на задните колела или да го разпределя 50:50 между двете оси."
  • #2
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дизайна е 6 точки, ако беше задно или awd щеше да е чук. За съжаление само за USA...
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Дори и разни дреболии, които са породени от субективната ми естетика не могат да ме спрат от възкликване: Страхотен автомобил!По едно време започнаха да го смесват с Нисан Теана, та позагубих връзката кое, къде и под какво име се предлага, но не е беда.