IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC60 e „Световен автомобил на годината”

На финала шведският SUV изпревари Mazda CX-5 и Range Rover Velar

Volvo XC60 e „Световен автомобил на годината”

Новото поколение на Volvo XC60 е „Световен автомобил на 2018 г.”, обявиха организаторите на конкурса. Победителят традиционно става ясен в навечерието на автосалона в Ню Йорк.

Volvo XC60 e „Световен автомобил на годината”

Това е първото отличие в конкурса за компанията. Само преди дни друг неин модел – Volvo XC40, спечели приза „Автомобил на годината” в Европа. Във финала на световния конкурс XC60 се пребори с Mazda CX-5 и Range Rover Velar. Шведският модел зае първо място и в надпревара „Автомобил на Северна Америка” в класа на кросоувърите и минивановете.

Журито, което се състои от 82 журналисти от цял свят, определи и победителя в категория „Най-добър представителен автомобил”. Първото място е за Audi A8, което изпревари Porsche Cayenne и Porsche Panamera.

За „Най-добър спортен автомобил” бе избран BMW M5, който задмина Honda Civic Type R и купето Lexus LC500. При „Градските автомобил” победата е за Volkswagen Polo, следван от Ford Fiesta и Suzuki Swift.

В категория „Зелен автомобил” първото място е за новия Nissan Leaf, изпреварил Chrysler Pacifica и BMW 530e iPerformance. Приза за „Най-добър дизайн” спечели Range Rover Velar в конкуренцията на Volvo XC60 и Lexus LC500.

Преди година първото място спечели Jaguar F-Pace, който победи във финала Audi Q5 и Volkswagen Tiguan. За първи път конкурсът „Световен автомобил на годината” се провежда през 2005 г., когато печели Audi A6.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo xc60 2018
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе не е като да са дали пари без претенции, вярно големите модели ги проектираха Шведите, ама за малките взеха на готово двигатели и платформи от китайците. Тъжната истина е че вече Volvo Cars, Lotus, Volvo-Renault Trucks, Daimler, PSA, MG Rover, даже и AvtoZAZ ако щете са под една или друга форма под китайски контрол. Бавно, но сигурно завладяват пазара.
  • #9
    14 rate up comment 0 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    До анонименИзвинявай братле,но не знаеш какво говориш...?!?!БМВ искаха да вземат Ровер и Волво,но с техни специалисти...?!?! Видя какво стана с Ровер,а с Волво Баварците правиха план-проекти и не се разбраха с какви двигатели да бъдат и по какво направление...?!?...Умниците с грозните коли в момента..?!?А Китайците знаеш ли какво направиха?...-купиха Волво иим казаха :-ето ви пари ,правете каквото трябва и няма да видите един Китаец наоколо,нито Китаец ще говори....и ето го резултата!!!!!з
  • #8
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Доживяхме китайски автомобил да стане автомобил на годината. Европа сдава багажа. Ягуар е индийски, Волво е китайско а най-големия инвеститор в Мерцедес е китайска компания. Вече са ни завладели икономически.
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Смазваща доминация ( преди 5 години )
    На немските автомобили и тази година!
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Сравнения ( преди 5 години )
    Ето какво се случва с "най-добрия спортен автомобил" когато се срещне с Мерцедес:https://***.youtube.com/watch?v=EfZtr6Sc6q0
  • #5
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До този, дето пита Дошката каква кола имал!Ами Дошката е с Хондичка. Изкарва я чат пат пред гаража да я види Слънцето и после пак в гаража.Случва се и до селкия мегдан да стигне веднъж-два пъти, за да се фука пред тетките. През останалото време "ръси мозък" тук. Можеш да го видиш с 20-на ника, но най-често пише като Анонимен.
  • #4
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    браво на китайците!
  • #3
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Гоуф, зако.
  • #2
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен до Анонимен ( преди 5 години )
    ти каква кола имаш
  • #1
    12 rate up comment 42 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    волво здраво надуват балона и колко балъци зарибиха с китайски рециклирани кашони не е истина