IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бестселърът на Toyota смени поколенията (ВИДЕО)

Новият RAV4 получи хибридна система с около 200 к.с.

Бестселърът на Toyota смени поколенията (ВИДЕО)

Компанията Toyota представи новото поколение на един от най-успешните си модели – RAV4. Кросоувърът ще дебютира през публика по време на автосалона в Ню Йорк, а основните му конкуренти са Ford Kuga и Nissan Qashqai.

Бестселърът на Toyota смени поколенията (ВИДЕО)

Новата генерация на RAV4 е построена на платформата Toyota TGNA, която японците използваха за моделите си Camry, C-HR и Prius. От компанията уточняват, че шасито е с 57% по-твърдо от това на предишното поколение на кросоувъра. В същото време това е и първият модел на марката, който използва комбинация от TGNA и задвижване на четирите колела.

Самата система AWD е снабдена с функция за разпределение на въртящия момент между двете колела на задната ос. За хибридната версия на кросоувъра е разработена собствена система за задвижване на четирите колела AWD-i с електронно управление.

Използването на новата платформа е довело и до изменения в габаритите на модела. Неговите размери са дължина от 4572 мм (4605 мм при предишната версия), широчина – 1854 (1845 досега) и височина – 1699 мм (1684 мм досега). Разстоянието между двете оси е увеличено от 2660 на 2690 мм.

Бестселърът на Toyota смени поколенията (ВИДЕО)

Кросоувърът е получил 2,5-литров бензинов двигател, чиято мощност засега не се съобщава, но по неофициални данни тя е около 150 к.с. Моторът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система AWD, при която задната ос е заключва с цел икономия на гориво.

За новия RAV4 се предлага и хибриден агрегат, в който влизат 2,5-литров бензинов двигател и електромотор. Мощността тук също не се съобщава, но се очаква тя да е в рамките на 195-200 к.с. Ще има и още една хибридна модификация, която ще излезе през 2019 или 2020 г. и ще разчита на различен силов агрегат.

В салона на автомобила е поставен 7-инчов сензорен дисплей, обновена мултимедийна система, аудиосистема Toyota Entune 3.0 и няколко USB-порта. Водачът има на разположение система за аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци, круиз-контрол и система за следване на лентата на движение.



Снимки и видео: Toyota

Още снимки на новия RAV4 вижте в галерията горе.

Тагове: toyota rav4
0 от 500
  • #40
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе вие или нямате коли или много лъжете 2литров мотор бензинка и само на бензин да го караш трудно връзва 9/100 и особено ако е 4*4 или вие ги засичате само извън града и със скорост не по голяма от 90-100
  • #39
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    колегата говори за газов инжекцион и е напълно възможно да е толкова разхода му при условие че моят авенсис с същия двигател като неговия с обикновена газова харчи с около литър повече от него. предната ми кола беше мазда 626 2л.мотор пак с обикновена газова и ми гореше 9-10.само дето конете бяха по малко 136 кс
  • #38
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колегата с "10/100 газ среден разход" ти или нямаш кола или проверяваш дали ще ти повярваме Сега ако кажеш че на 100 километра слагаш и по 5 литра бензин вече ще се съглася
  • #37
    5 rate up comment 2 rate down comment
    bibendum ( преди 6 години )
    Колата изглежда много добре. Махнали са гърнето от долу, което стърчеше. Изглежда и по-висока, елегантна и стегната от предишния модел. Хибрида им е без аналог - за мен това е най-добрия избор за кутия. Радвам се, че вкараха техниката от Приус и в други модели. Крайно време беше.
  • #36
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колега казах 10/100 газ среден разход.Само по надолнище не съм засичал.Средно толкова.Газовата е монтирана в Италия.Дошла е с нея колата и така е вкарана в БГ.Газовия инжекцион беше BRC от най-висок клас дето тогава не се внасяли в Бг.Поне така ми каза един майстор на газовил.От газови нищо не разбирам.Всичко си беше настроено само паля на бензин и сама си минава на газ почти веднага.Майстора ми каза че можело да се настрои така че по малко от бензин да ми гори но мощността леко падала.
  • #35
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като за Тойота външния дизайн става. Другите им творения са значително по-зле.8-степенния автоматик също е напредък.Двигателя обаче - 2,5 атмосферка със 150 коня е като да е 5 поколения назад. Предполагам въртящия момент съзнателно не го споменават...
  • #34
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пропусна леко дървените седалки, леко дървената возия и тн. И газ 10/100 по нанадолнища...
  • #33
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колата е супер.Имах втората генерация бензин с газова уредба 2.0 мотора внос от Италия.Харчеше 10/100 газ независимо в града или извън него.Зимата до 12 качваше разхода.Много здрава кола.Направо скука.Писна ми да няма какво да се прави по нея.Това ми беше първата японка.Преди нея само немско карах и все трябваше нещо да се прави.При тая няма братче.Само консумативи и газ и дълъг път.Единствения недостатък за който се сещам е проходимоста.То вярно че паркетник ама...Дано новата е по проходима.
  • #32
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Задницата на този красив СУВ,както и страничната линия са заемки от Lexus RX450h,но това голфаджии не могат да забележат.
  • #31
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тигуан копира от Дачия Дъстер.А тази Тойота е много красива и задава стандартите както създаде този клас. Дизел няма да има, разбира се. Както Тойота каза,че бъдещето не е на дизела. Германците се съгласиха след като се провалиха с разработката на модерен дизел.