IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бестселърът на Toyota смени поколенията (ВИДЕО)

Новият RAV4 получи хибридна система с около 200 к.с.

Бестселърът на Toyota смени поколенията (ВИДЕО)

Компанията Toyota представи новото поколение на един от най-успешните си модели – RAV4. Кросоувърът ще дебютира през публика по време на автосалона в Ню Йорк, а основните му конкуренти са Ford Kuga и Nissan Qashqai.

Бестселърът на Toyota смени поколенията (ВИДЕО)

Новата генерация на RAV4 е построена на платформата Toyota TGNA, която японците използваха за моделите си Camry, C-HR и Prius. От компанията уточняват, че шасито е с 57% по-твърдо от това на предишното поколение на кросоувъра. В същото време това е и първият модел на марката, който използва комбинация от TGNA и задвижване на четирите колела.

Самата система AWD е снабдена с функция за разпределение на въртящия момент между двете колела на задната ос. За хибридната версия на кросоувъра е разработена собствена система за задвижване на четирите колела AWD-i с електронно управление.

Използването на новата платформа е довело и до изменения в габаритите на модела. Неговите размери са дължина от 4572 мм (4605 мм при предишната версия), широчина – 1854 (1845 досега) и височина – 1699 мм (1684 мм досега). Разстоянието между двете оси е увеличено от 2660 на 2690 мм.

Бестселърът на Toyota смени поколенията (ВИДЕО)

Кросоувърът е получил 2,5-литров бензинов двигател, чиято мощност засега не се съобщава, но по неофициални данни тя е около 150 к.с. Моторът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система AWD, при която задната ос е заключва с цел икономия на гориво.

За новия RAV4 се предлага и хибриден агрегат, в който влизат 2,5-литров бензинов двигател и електромотор. Мощността тук също не се съобщава, но се очаква тя да е в рамките на 195-200 к.с. Ще има и още една хибридна модификация, която ще излезе през 2019 или 2020 г. и ще разчита на различен силов агрегат.

В салона на автомобила е поставен 7-инчов сензорен дисплей, обновена мултимедийна система, аудиосистема Toyota Entune 3.0 и няколко USB-порта. Водачът има на разположение система за аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци, круиз-контрол и система за следване на лентата на движение.



Снимки и видео: Toyota

Още снимки на новия RAV4 вижте в галерията горе.

Тагове: toyota rav4
0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Кьорчооо"?!? барбар?!?! https://***.youtube.com/watch?v=u7joyhOa88Q
  • #29
    5 rate up comment 17 rate down comment
    haha ( преди 5 години )
    Кьорчооо кривогледов.. ти пак гледай задницата барбар с фаровете.Чист тигуан...което е хубаво де, бездизайнерския японец копира наготово,няма лошо .
  • #28
    7 rate up comment 15 rate down comment
    m200 ( преди 5 години )
    ako по някаква причина ми наложи да притевам тази кола или друга тойота, ще се науча да карам нон-стоп назад, за да не плашат хората от тази предница.
  • #27
    9 rate up comment 13 rate down comment
    до фена на ръбатите ( преди 5 години )
    Няма нищо мъжкарско в тези паркетници. Мъжките коли са спортни купета.
  • #26
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма да има дизел. Хибридната версия - 222 к.с., бензиновата 2.0 - 173 к.с. С нова система AWD, която няма общо с досегашната и по-скоро като тази на Land Cruiser, със същата проходимост. А този, който казва, че прилича на тигуан - да вземе все пак да погледне снимка на този тигуан, а не да говори глупости...
  • #25
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ще имат ли с дизелов агрегат?
  • #24
    9 rate up comment 13 rate down comment
    до Рав 4 ( преди 5 години )
    Аз приключих с Рав 4 и Тойота в частност ,мисля да сменя малко марката и съм хвърлил око на Форд Рейнджър малко по комфортен и доста повече работа ще ми върши
  • #23
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до Рав 4 ( преди 5 години )
    Да моя е дизел , помислих че и твоя е такъв защото и на мен ми дава същия разход но аз го карам повече в града , за дълъг път използвам друга
  • #22
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Рав 4 ( преди 5 години )
    Предполагам след някоя година ще го сменям, че остаря вече и отново ще се метна на Рав 4. Това новото ми допада много. Към хибридната версия съм се насочил. Хората доста ги хвалят и са доволни. Гледам по тестове се представя отлично. Ще го видим новото как ще е и ще реша. Двуомя се между Форестър и Рав 4 хибрид. Форестъра е с много по-добри офроуд качества, но пък харчи повече. Рав 4 не толкова за извън пътя, но пък разхода е доста по-нисък на хибрида. Работата е на кантар горе долу между двете.
  • #21
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Рав 4 ( преди 5 години )
    Ами моята е бензин, а не дизел. Дизела е шумен и изобщо не ми допада. Не случайно Тойота ги спират, защото отдавна са разбрали, че нищо не става от тях. За трактори и камиони е ок, но за личен автомобил не. Рав-ката наистина не е за много дълго пътуване, но си е напълно добре. С моята до Италия съм ходил на ексглокзия и да ти кажа абсолютно никакъв проблем не съм имал с неудобство. Е не е лимузина, но си е добре за класа. Често пътувам по разабити пътища и никога не съм съжалил за избора си.