IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius преодоля класиката „Париж – Дакар”

Хибридният модел се справи с преминаването през пустинята

Toyota Prius преодоля класиката „Париж – Дакар”

Отборът Team ACP, основан от група японски ентусиасти още през 1979 г., премина през маршрута на оригиналното рали „Париж – Дакар” с хибридна Toyota Prius.

Toyota Prius се справи с класическия маршрут „Париж – Дакар”

Цялото разстояние е 7000 км, като то е добре познато а Team ACP, който е преминавал през него в продължение на 12 години. Благодарение на натрупания опит екипът се справи с предизвиателство, за което се е подготвял 10 години. През японците са тествали хибридния агрегат на 5 континента при най-различни условия на врмето.

Toyota Prius се справи с класическия маршрут „Париж – Дакар”

По време на експедицията хибридният Prius е бил следван от Toyota Land Cruiser. Освен за превозване на техници и резервни части всъдеходният модел е бил използван и като източник на захранване. Отборът се е възползвал от него, за да може по време на престоите си да подгрява храната и напитките си.

Toyota Prius се справи с класическия маршрут „Париж – Дакар”

По-рано тази година – през февруари, хърватският Team Tesla Powered by RWE стана първият екип, пресякъл пустинята Сахара с електромобил. Двама пилоти с Tesla Model X участваха в рали „Будупаща – Бамако”, което стартира в столицата на Унгария и финишира в тази на Мали.

Снимки: Team ACP

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да Doc,Туарега беше с цял керван, докато ги мачкаше 5-6 години подред...при това дизелМухаха
  • #9
    6 rate up comment 8 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Немските автомобили трябва да тръгват с керван камили,за да ги теглят,както и с цистерни нафта да изкретат някак си!
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като гледам първата снимка, всеки цивилен автомобил, по същия начин, ще го направи същото. В пъти по бързо..."Освен за превозване на техници и резервни части всъдеходният модел"Какви резервни части? Да не става въпрос за 70 000 км, а не 7 000 км. Нали Тойотите са здрави и не се чупят?Ба*и рекорда, само Тойота могат да го направятП.С. Ще бият и на Льо Ман тази година, ако завършат...поредния рекорд
  • #7
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За сведение не харесвам Фолцваген но в интерес на истина Тойота са просто утайката на автомобилостроенето
  • #6
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Евала и браво на фена на Тойота под мен ... не бъди кон с капаци прочети малко ... но вие Тойотаджиите сте малко ограничени това е Факт
  • #5
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде, като си проверил колко цивилни модели са го преминали? Чакаме да разберем! Чакаме да разберем колко са леки автомобили, колко са без 4х4, колко са цивилни градски автомобили за хАсфалт, които се справят с този екстремен офроуд маршрут без допълнителни доработки.Хайде кажи!Евала и браво на Тойота.
  • #4
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И за кое по точно "Евала и браво" ???За това че е преминала ли ... провери колко цивилни модели са преминавали Евала и браво ще им кажа след като ми кажат времена и разход на гориво .
  • #3
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Евала и браво на Тойота.Един цивилен автомобил, хибрид предназначен да мине такова трасе си е направо атестат не само за качество, но и за технически гении. Това трасе не могат да го минат една камара автомобили 4х4 с висок клиренс и офроуд претенции, а някакъв си Приус с много малък клиренс го минава за което само адмирации. А и при изключително тежките и суровия климатични условия да минеш 7000 км. не е никак лесно и безобидно.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първата снимка кефи
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    .....Буглокещ Бамако, което стартира в столицата на Унгария и....То и Майкъл Джексън бъркаше Буглокещ с Будапеща...