IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Mercedes - същият като флагмана GLS, но по-малък

Компактният GLB ще излезе на пазарите през 2019 г.

Новият кросоувър на Mercedes - същият като флагмана GLS, но по-малък

Изданието Autoevolution публикува снимки на новия компактен кросоувър на Mercedes. Той ще се казва GLB, като световната му премиера ще се състои през есента на 2019 г.

Новият кросоувър на Mercedes - същият като флагмана GLS, но по-малък

В основната на автомобила е платформата с предно предаване MFA, на която са базирани хечбекът Mercedes-Benz A-класса и кросоувърът Mercedes-Benz GLA. От последния новият модел ще се отличава по дизайна си, който ще бъде в стила на големия всъдеход Mercedes-Benz GLS.

Очакваше се, външността на маркия „паркетен” джип на немците да бъде изцяло квадратна и тя да се доближава до тази на новата G-Class. Така атомобилът ще привлече интереса на тези, които харесват класически „Гелендеваген”, но цената му им се струва твърде висока.

В крайна сметка новият GLB ще прилича повече на GLS, а не на G-Class. Той ще получи двигатели и интериора на A-Class и GLA, което означава, че под капака му ще се поставят бензинови мотори с мощност 122-211 к.с. и дизели, развиващи 109-170 к.с. Всички версии ще бъдат със задвижване на четирите колела.

Снимка: Autoevolution
 

Тагове: mercedes-benz glb gls
0 от 500