IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа новата Corolla хечбек

Моделът получи хибридна вариаторна трансмисия

Toyota показа новата Corolla хечбек

Компанията Toyota разкри подробности за новото поколение на хечбека си Corolla, което ще бъде официално представено по време на стартиращия тази седмица автомобилен салон в Ню Йорк. Моделът е получил нов дизайн и платформа със спортни насттройки, както и необичаен „хибриден” вариатор.

Toyota показа новата Corolla хечбек

За хечбека се предлагат 6-степенна механична скоростна кутия или безстепенна трансмисия Direct Shift-CVТ, която може да имитира работата на 10-степенна секвенциална кутия. Тя е снабдена със спортен режим и първата в света „стартова” предавка, предназначена за бързо ускорение от място.

Toyota Corolla разчита на 2,0-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра от семейството Dynamic Force Engine с комбинирано впръскване на гориво, а също така и със система за промяна на фазите на газоразпределение. Мощността на двигателя не се съобщава официално, но според някои източничи тя е 171 к.с. и 205 Нм.

В основата на новата Toyota Corolla е платформата Toyota New Global Architecture (TNGA), използвана при последните поколения на Prius и Camry. Дължината на хечбека е 4369 мм (+38,1 мм в сравнение с предшественика му), широчина - 1791 (+30,5 м;), височина - 1438 мм (+25,4 м;). Разстоянието между двете оси е 2639 мм (+38,1 мм).

В оборудването на новото поколение на хечбека влизат адаптивни главни светлини, светодиодни задни светлини, 18-цолови джанти, мултимедийна система с 8-инчов дисплей, безкабелно зарядно за смартфони, двузонов климатик, цифров панел и аудиосистема JBL с 800 вата и 8 колони.

Toyota показа новата Corolla хечбек

Автомобилът е оборудван и с второ поколение на комплекса за безопасност Toyota Safety Sense, което включва система за предупреждение за опасност от сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци, активен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на движение и контрол на маркировката и с автоматични дълги светлини.

Продажбите на новата Toyota Corolla на пазара в САЩ стартират през лятото. Европейската версия на модела бе показана на салона в Женева по-рано този месец, като тя излиза под името Auris. Този модел ще се предлага с един бензинов турбомотор – 1,2-литров със 116 к.с., и с два хибридни агрегата. Първият е с 1,8-литров двигател и развива 122 к.с., а вторият е с 2,0-литров и разполага със 180 к.с.

Снимки: Toyota

Тагове: auris toyota corolla
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Оо добро е!!
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо японско няма в модел, който се произвежда в Адапазаръ, Турция!
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анабол ( преди 6 години )
    на мен всъшност не ми изглежда зле. Май, че Тойота са уволнили най-ненормалните дизайнери. Това е американския модел - ще идва с новдвигател 2 литра и CVT с допълнителна стандартна предавка, която зачепва само при потегляне.
  • #5
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Такива модели не ме интересуват, но това все едно някой *** се е мъчил да прави ! Ужасно ! Иначе, като двигател предполагам е сносно...
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Типично по японски - има вложена мисъл, сравнително високи технологии в задвижването и дизайн - нула. :)
  • #3
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Статия за Тойота, а форумната *** не се е изказала още. 2 коментара и нищо. Не мога да повярвам. Да не е започнал вече редовно да си пие хапчетата или пак са го прибрали в Карлуково?А по темата какво може да се каже освен, че това е поредното високотехнологично японско творение. Никакви изненади. Типично по японски най-доброто.
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Честно казано нещо ну му впечатлява ня външен вид, а точно конзолата според мен изглежда много евтино и грозно.За техниката предполагам обичайно ще е на много високо ниво с отлична надеждност.Харесва ми много новият им хибриден вариант със 180 к.с. С нетърпение очаквам да разбера подробности относно характеристиките му.Интересен е и варианта с новото ЦВТ и 171 к.с. но хибрида ще е по интересно и готино нещо. Тях определено знаят сак за ги правят.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 6 години )
    Отпред малко напомня на новото Рено Меган.Конзолата изглежда готино.