IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австриец нарече пътни полицаи „смърфове” във Facebook и беше глобен

Санкцията за написаното в социалната мрежа е 160 евро

Австриец нарече пътни полицаи „смърфове” във Facebook и беше глобен

Жител на австрийската провинция Тирол бе глобен със 160 евро, след като в свой пост в социалната мрежа Facebook нарече пътните полицаи "смърфове", предава AP.

Австриец нарече пътни полицаи „смърфове” във Facebook и беше глобен

Със съобщения в група в социалната мрежа мъжът, чието име не се съобщава, предупреждавал с в други участници в движението, че „двама смърфове, стоят с лазери” на едно от местните шосе и спират за превишена скорост. Един от полицаите обаче бил член на същата група във Facebook и прочел написаното.

Служителят на реда подал жалба до местните власти, които преценили, че авторът е нарушил обществените порядки, като е накърнил достойнството на двама офицери от местната полиция. Обидата е оценена на 160 евро, които австриецът трябва да плати като глоба.

Пред вестник Tiroler Tageszeitung, авторът на съобщенията твърди, че е използвал думата „смърфове” като шега, а не като обида и дори смята да се защити в региноалната полицейска служба.

Подобна група във Facebook има и в България. Тя се казва „I see you КАТ – София”, като в нея шофьори се предупреждават един друг за наличието на полицейски патрули в столицата и около нея. Там има доста по-скандални определения за служителите на реда.

Тагове: facebook
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    нищо не казвам бе кУртев казвам само че едно време се живееше по добре и спокойно а не като сега.банани има но хора вече няма и за това нито комунистите нито бай тошо са ти криви.и държавата е няма вече и българите няма да ни 3ма скоро. аман от джендари ко3то гледат само материалното. :(((такива като тебе *** ни докараха дотук и ще закрият държавата.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Вечния кмет ( преди 6 години )
    Ако пък ги беше нарекъл вече нещо обидно щеха да го вкарат и в затвора. Но иначе за "смърф" една глоба е нормална.
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 6 години )
    И казваш,да беше жив Тодор Живков,че бяхме супер по комунизма-ТКЗС,АПК,Милиция,чакане 20г.за кола,панелки,ексглокзия в СССР,лятото на бунгала,почивка на Белене за виц за бай Тошо!Заради такива като тебе и Таско Ерменков, жалещи тоталитаризма сме до тук !
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Свободата ако струва пари ние платихме прекалена цена. Разграбиха и разтуриха държавата ни, крадци и отявлени мутри и престъпници ни управляват, нямаме армия, образование, наука, медицина, промишленост, сел.стопанство. Нямаме нищо. Имаме обаче банани по нова година. Можем да обикаляме навсякъде, ако имаме пари естествено. Отиваме и не се връщаме. Държавата с най-висока смъртност и отрицателен прираст. След 25 г малцинствата ще са мнозинство. *** цената, *** свободата...
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    ерв ( преди 6 години )
    Ами, нашите отново спят. Всички тиквеници трябва да се научат на обноски! Съд и пълнене на хазната трябва!
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    българина ( преди 6 години )
    глобеTe MeH *****
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Свободата струва пари.