IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota спира изпитанията на безпилотни коли

Японците ще изчакат да завърши разследването на трагедията в Аризона

Toyota спира изпитанията на безпилотни коли

Компанията Toyota обяви, че спира изпитанията на своите безпилотни автомобили в САЩ. Причината е смъртоносният инцидент с кола на Uber, при който на 18 март в Аризона загина пешеходка. Тестовете на Toyota се провеждат в други два щата - Мичиган и Калифорния.

Toyota спира изпитанията на безпилотни коли

"Разбираме, че подобна трагедия вероятно ще окаже емоционално въздействие върху хората, които тестват нашите автомобили и затова ще прекратим изпитанията на безпилотни технологии на обществени пътища", се казва в изявлението на компанията.

Представители на Toyota коментират, че за създаването на напълно безопасен автопилот са нужни милиарди километри изпитания, част от които да бъдат проведени в режим на компютърна симулация, а останалите - на старатни пътища. От компанията са категорични, че за тестовете са нужни и специални полигони. Японците вече строят такъв в Мичиган, като ще инвестират в съоръжението 5 млрд. долара.

Разследването на трагичния инцидент с участието на кола на Uber продължава. Това е първата катастрофа с безпилотен автомобил, завършила със смъртен случай. От полицията в град Тампе обявиха, че засега няма доказателства вината за случилото се да е на автономното превозно средство.

Автомобилът Volvo XC90 се е движил със скорост 64 км/ч, а жената е изкочила неочаквано на пътя пред него. Системата просто не е успяла да реагира.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Клио Рс ( преди 6 години )
    ХАх ахахахахахха технолигичните пак в издънка
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Вагита, отлично знаем колко ви е умствения капацитет. Няма нужда да ни го припомняте под всяка статия за Тойота. Хе-хе
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Швабензи капут ( преди 6 години )
    Малееее капuтa изпълзя,..сега чакаме Факта,с умнотия п о темата .
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Доше,много си информиран,бе,***!
  • #2
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Да не дезинформираме. Тойота в момента има напълно независими програми за автономни системи от тази на Uber. В щатите програмата им се разработва от Toyota Research Institute. Тия дни излезе новина че евентуално щели да я купуват, което би било безсмислено ако вече я ползваха.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Тойота използват технологиите на Uber, така че е разбираемо че спират с изпитанията. В интерес на истината, ако това което пишат за инцидента е вярно, е напълно възможно да се случи същото и на неавтономно движещ се автомобил, със същият (за съжаление) краен резултат.