IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota купува автономна технология от Uber?

Компанията иска да я доставя и на други автомобилни производители

Toyota купува автономна технология от Uber?

Компаниите за споделени пътувания Lyft и Waymo съвсем може да се изправят срещу един много силен съперник в битката за налагането на пазара на най-успешната технология за автономно придвижване на автомобилите. Едва ли е изненада, че този съперник е другият голям играч на пазара, на който оперират двете компании, а именно Uber.

Toyota купува автономна технология от Uber?

Според японския вестник Nikkei, шефовете на Uber преговарят за доставка на система за автономно придвижване на Toyota, като се предполага, че скоро ще започнат тестове с един ван на японския гигант.

Тези разговори бяха потвърдени и след като двете компании признаха за среща на боса на Uber Дара Косровшахи с някои от лидерите на Toyota в изследователския център на компанията в Питсбърг. Но няма друга информация за тази среща.

В свое изявление до агенция Reuters, Toyota обяви, че компанията „регулярно обменя” информация за развитието на автономните технологии с Uber, но също така от гиганта отрекоха, че партньорството между двете страни да е станало по-сериозно.

Но използването на автономни технологии от Uber е повече от логично решение за Toyota. Японците инвестираха в компанията през 2016 година, а през януари тази година обявиха, че са се разбрали за партньорство в разработването „цялостна стратегия за автономно предвижване”, която покрива всичко – от приложенията за управление на графика на автономните коли до изпълнението на специфични задачи от тях.

В интерес на истината, в Toyota също са доста напред с разработването на автономна технология, но може вби в Uber са стигнали по-далеч, тъй като вече провеждат изпитания в реални условия.

Много анализатори са на мнение, че ако съюзът с Toyota се окаже успешен, а технологията на Uber – достатъчно добра, това ще даде възможност на компанията да предложи нейна версия и на други автомобилни компании.

Тагове: toyota uber
0 от 500