IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Битката на суперкомбитата - Porsche Panamera Turbo Sport Turismo срещу Mercedes-AMG E 63 S (ВИДЕО)

Двата автомобила премериха сили в ускорение на четвърт и половин миля

Битката на суперкомбитата - Porsche Panamera Turbo Sport Turismo срещу Mercedes-AMG E 63 S (ВИДЕО)

Екип на изданието Auto Express реши да сравни две от най-впечатляващите комбита, предлагани на пазара - Porsche Panamera Turbo Sport Turismo и Mercedes-AMG E 63 S. Автомобилите премериха сили в драг-надпревара на две дистанции – ¼ и ½ миля (402 и 804 метра), а видеото бе качено в канала на изданието в YouTube.

Битката на суперкомбитата - Porsche Panamera Turbo Sport Turismo срещу Mercedes-AMG E 63 S (ВИДЕО)

Припомняме, че Mercedes-AMG E 63 S е оборудван с 4,0-литров би-турбо V8 двигател M178, чиято мощност е 612 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Моторът се комбинира с 9-степенна автоматична скоростна кутия AMG Sportshift MCT и система за задвижване на четирите колела. Комбито ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч (300 км/ч с пакет AMG Driver).

Битката на суперкомбитата - Porsche Panamera Turbo Sport Turismo срещу Mercedes-AMG E 63 S (ВИДЕО)

Под капака на Porsche Panamera Sport Turismo Turbo също е поставен 4,0-литров би-турбо V8, но с по-малка мощност – 550 к.с. и 770 Нм. Двигателят се съчетава с 8-степенна роботизирана трансмисия PDK и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,8 секунди, а максималната скорост е 304 км/ч.



Любопитното е, че Porsche-то печели старта, но след това отстъпва на своя по-мощен съперник, който първи преодолява и двете дистанции.

Снимки и видео: Auto Express

0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до .... ( преди 6 години )
    G класа, та G класа!G класата даже не е Мерцедес, а е Steyr-Puch!Чудесен автомобил между другото!Ами останалите?90% от Мерцедесите в България са с цена до 15000 лева, т.е. колкото нова базова Дачия!За каква класа говорим, това са амортизирани трошки за хора, които нямат пари, а имат големи претенции!
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Batito ( преди 6 години )
    Интересно Алфа като се изсулят в този клас с топ варианта си, каква ще е тогава ситуацията?
  • #13
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Както се казва... ( преди 6 години )
    от едно време: Мерцедес и всички останали!И това време се връща!
  • #12
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз не лъжа , е момче.И стоманата е от Кобе Стийл,и качествен контрол се прави от неквалифицирани кадри,И се сглобява от турци в турция,и никой до сега не можа да им бие рекорда по отзовани коли през 2009, заради самоускоряващи коли и отказали спирачни системи.Една лъжа има ли във всичко това ?
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нормално - 70к.с и 70Нм разлика 1-2 стотни във времето. Машините оговарят на техническите си спецификации. Интересното е, че ускоряват по бързо от дадените заводки показатели.
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Човек спри се с тоя Кобе Стийл.Това много се изтърка, измисли нещо друго.
  • #9
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прави впечатление много ясно, те да не са Нисан, според заводските данни 2,8 от 0-100, то реално никога никой не е падал под 4сек.Хахахахаха жълтурска работаНай - големите измамници в автомобилната индустрия. Съществуват от 40 години, а лъжат от 30+ години клиентите си с "най-качествената" стомана от Кобе Стийл.Другите от 91-ва лъжат за разхода,другите не спряха да гърмят еърбезите и да изтрепват хората,на първите "колите" им са самоускоряващи и едновременно с отказали спирачки.Закривай
  • #8
    14 rate up comment 9 rate down comment
    .... ( преди 6 години )
    Несретник една Г класа стува колкото 3 кайена/туарег или каквото е там :Д сравнява бийтъл с мерцедес
  • #7
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерцедес е чудесен автомобил за хора, които нямат нито парите, нито класата, за да притежават Порше!Мерцедес - мечтата на всеки несретник с 5 лева в джоба!
  • #6
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    може би искаш да кажеш че няма по голяма грозотия от това комби на мерцедес