IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach GLS ще предвизвика Bentley Bentayga

Луксозният джип трябва да излезе на пазара догодина

Mercedes-Maybach GLS ще предвизвика Bentley Bentayga

През 2019 г. германският производител Mercedes-Benz ще бъде готов със суперлуксозен всъдеход под марката Maybach. Той ще бъде изграден на базата на третото поколение на модела GLS и ще се конкурира с Bentley Bentayga, съобщава Autocar.

Mercedes-Maybach GLS ще предвизвика Bentley Bentayga

Брандът Maybach става все по-важен за Mercedes, тъй като сегмента на луксозните SUV-модели се разширява непрекъснато. Така компанията може да даде подобаващ отговор не само на Bentley, но и на Range Rover, а също така и на новия Lamborghini Urus. В този клас се готви да нахлуе и Rolls-Royce със своя първи кросоувър – Cullinan.

За целта специалистите от Maybach си сътрудничат и с подразделението AMG, който подготвят двигателите на бъдещите модели на луксозни бранд. Новият SUV ще бъде представен на автосалона в Лос Анджелос през ноемви тази година, а продажбите му ще стартират в началото на 2019 г. Цените на модела ще стартират от 120 000 британски паунда, като той ще използва голяма част от системите и агрегатите на излезлия преди 2 години Mercedes-Maybach S-Class.

Всъдеходът ще използва алуминиевата платформа MHA (Modular High Architecture) и системата за задвиване на четирите колела на Mercedes-Benz GLS. Промените ще засегнат както екстериора, който ще бъде съобразен най-вече с изискванията на американския пазар, така интериорът. Салонът ще предлага лукс от висока класа, а в оборудването ще влязат супермодерни системи за помощ на водача.

Според информациите, Maybach GLS ще получи V8 мотора М177 на Mercedes-AMG, който беше представен на модела S560. Това е 4,0-литров V8 туин-турбо с мощност 462 к.с. и заменя досегашния 4,7-литров V8, който се използва за версията GLS 500.

Предвижда се и хибридна версия – S560е, в която влизат 3,0-литров бензинов турбомотор с 6 цилиндъра и мощност 362 к.с., и електрически двигател със 121 к.с. Батериите при нея са литиево-йонни, като осигуряват пробег от 50 км само на ток.

Снимка: Autocar

Тагове: suv mercedes-maybach gls
0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 6 години )
    когато частите за бентли са от голф място за сравнение няма
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Бентлито е класа, но отпред граничи с грозотия.Отстрани е като някакъв ван или Ауди Аллроад.Много е зле.
  • #8
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бентли-то си е много скъп Голфсваген в последните години. Така че Мерцедес да си намерят истинско предизвикателство.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я виж колко E класи са продадени в последните 10 години и колко бентлита ? Търсенето и предлагането е в пъти по-голямо. Ти същото и за рено клио можеш да кажеш. А ако погледнеш цените на бентли, които нови са около 200 000 паунда, 10-15 годипни намираш за 20 000-30 000. Я сега виж цените на AMG, защото ми сравняваш дизелова е класа с бентли
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако не са огромни фирми като Мерцедес, БМВ, и VW такива като бентли и *** отдавня няма да ги има. Те са фалирали, и големите са ги спасили, затова още съществуват
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нали знаеш че тези бентли бугати и ролс ройс се държат от такива тако мерцедес, бмв и фолксваген ?
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Кое "бетнли" имаш предвид - оня напудрения VW файтон ли?
  • #3
    13 rate up comment 11 rate down comment
    до Брандо ( преди 6 години )
    И кои останали?От 20 години продукцията на Мерцедес е смехотворна спрямо името на марката!10 годишна Е класа, струваща над 100 хиляди лева като нова, в момента струва 10 хиляди лева!Подобно нещо при Бентли нали се сещаш, че няма!Мерцедес е ромската мечта!
  • #2
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Заглавието трябва да е : Империята отвръща на удара ! Мерцедес и остналите.
  • #1
    21 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Mercedes ще предвизвика Bentley?Хахахахахахаха :D :D :D :D :D Там, където са Бентли, Ролс-Ройс и Бугати, място за баничарки няма!