IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се отказва от суперколата R8

Информацията бе потвърдена от техническия шеф на марката

Audi се отказва от суперколата R8

Германският автомобилен производител Audi няма да разработи следващо трето поколение на спортния си модел R8.

Audi се отказва от по-нататъшното развитие на R8

Информацията бе потвърдена от Петер Мертенс, технически директор в компанията, в интервю за изданието Car and Driver. Според Мертенс все още е рано R8 да бъде напълно забравено, тъй като автомобилът има бъдеще на пазара поне още няколко години. Въпреки решението на марката от Инголщат, техническият директор не изключва възможността за промяна на това решение.

Не е ясна причината, но се предполага, че все по-малкото търсене на модела има главна роля за този ход. Данни, изготвени от Carsalesbase, показват, че през 2011 г. в САЩ са реализирани 1145 продажби на R8, докато през изминалата година те са били само 772. Спад се наблюдава и за европейския пазар, където през 2008 г. са продадени общо 2935 автомобила, а през 2017 г. – 1366.

Не е изключено по-нататъшната разработка да бъде прекратена и заради по-строгите екологични мерки, което от своя страна би означавало, че от Audi ще насочат усилията си в създаването на нови plug-in хибриди и електромобили.

Снимка: Audi

Тагове: audi r8
0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Винаги съм казвал,че най-важен е дизайна!!!Едно е да искаш да правиш история ,а друго е да се включиш с "миличък,невзврачен дизайн"....?!?!А Ауди имат история в спорта и не знам ,защо я съсипват с "безличен" модел който се купува само от татковците на сичетата които карат Ауди ТТ,но татковците имат за R8 !Но не са много тези семейства.За да си нещо,то "нещото"трябва да е зло,да има спортна злоба: https://imageshack.com/i/pnmE2xTQj да изпиташ душевен оргазъм и желание за "бунт"!...Да изкрещиш!
  • #7
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Aha ( преди 6 години )
    Аха да се сбъдне съня на Дошката.. кошмара с който се бори великия Цивик с барплота,най-бързия лиген в Млечния път,и то някой светна лампата.. Току виж, Цивика няма кой да наказва..
  • #6
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Авто комедия. Пак чули нечули!! Отдавна това беше новина и хората от Ауди отрекоха този слух.Така кравари не се радвайте Р8 ще го има още....
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Спират канибализма ( преди 6 години )
    в Групата. Остава "близнакът" от Ламбо,а Ауди отват "на ток".
  • #4
    15 rate up comment 10 rate down comment
    До нев ( преди 6 години )
    Много тъпо парче си,нев! Трътките от Тойота направиха "специален" модел послучай някакво 7_ мо място в Тайланд! R8 e направен като признание на легендарния R8 oт Льо Ман,който разплакваше 908 на Пежо и Тойотите,които заместиха отбора на 908.
  • #3
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-после!
  • #2
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нев, тварежно простичък си, но пък си премиум нали?!
  • #1
    24 rate up comment 28 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    По-скоро поредната неуспешна акция на Ауди да се намърдат сред премиумите, което е все още висока летва за тях! А специално това моделче така и не се запомни с нищо по-специално, освен че го рекламираха в Iron Man, инъче, щеше да е забравен много по-рано!