IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Nissan 370Z ще е на шаси на Mercedes?

Японският спортист може да получи и германски мотор

Наследникът на Nissan 370Z ще е на шаси на Mercedes?

Nissan и Mercedes поемат по пътя на Toyota и BMW при разработването на спортни модели и се очаква наследникът на 370Z да е създаден върху платформа на германската компания. Догодина се навършват 50 години от дебюта на първото поколение Nissan Fairlady Z и се очаква през 2019 да дебютира новият модел, като все още не е потвърдено, че той ще се казва 390Z.

Наследникът на Nissan 370Z ще е на шаси на Mercedes?

Според анонимни източници от Mercedes японският спортист ще използва платформата MRA за новия си модел, която вече успешно се използва при C-класата и E-класата на германската марка.

В същото време обаче, от Mercedes изтече и друга информация – че японците предпочитат да изчакат новата изцяло алуминиева платформа на Mercedes, която е за следващото поколение на спортния SL и е разработена с помощта на специалистите от AMG. Минусът на това решение ще е, че алуминиевата платформа ще е твърде скъпа за кола от Z-фамилията на Nissan и ще вдигне твърде много цената на достъпния спортист.

Наследникът на Nissan 370Z ще е на шаси на Mercedes?

За Nissan това ще е втори опит да използва платформа на Mercedes. При разработването на Infiniti QX50 също трябваше да се използва платформа на Mercedes – MFA2, но в един момент преговорите се провалиха, макар и досега да не е ясно защо е станало това. Затова и луксозната марка на Nissan инвестира в създаването на собствена платформа.

Според японските медии, наследникът на 370Z ще получи и двигател от Mercedes – базовият мотор на модела ще е 2-литров 4-цилиндров германски турбо агрегат. А топ версията ще се задвижва от 3-литров V6 с две турбини, идващ от Infiniti Q60 Red Sport.

Снимки: Nissan

Тагове: mercedes nissan nissan 370z
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Сипо ( преди 6 години )
    Преди когато някой *** видеше кола с двигател Рено ,плюваше като обезумял,а пък не дай си Боже майстор да види Рено-сравняваха го с женски полов орган.Сега и Мерцедес тотално се смеси с Рено обаче мерцеделиите мълчат като.....ами мълчат като женски полов орган...Гаси Мерцедесляковците...
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ooo ( преди 6 години )
    Mercedes използва 1,5 л (A180d) и 1,6 литра (C200d) Renault дизелови двигатели. За двигателя с мощност 1,5 литра двигателите на Мерцедес и Рено са почти същите. За версията от 1,6 литра, Mercedes има леки модификации. Mercedes предлага 136 к.с. срещу 130 к.с. на RenaultОсвен входните дизелови двигатели в автомобилите на Мерцедес, Smart - който е и сестра на Renault Twingo - използва Renault двигатели.X-Class пикапа на Мерцедес, е на базата на Nissan Navara и Renault Alaskan.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нисан пък им направи пикапа на Мерцедес.Той е доста кофти копие на Навара, но си е Навара. Така, че явно има основа за договорки.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ооо ( преди 6 години )
    Нормално намаляване на разходите. Рено също дава двигатели на мерцедес.
  • #5
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Шкодето и Волвото били красиви....лелее, горещ ветер !
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Няма никакво значение с каква платформа и с какъв двигател!!!!! То е ясно ,че ще се сговоряти то в положителна насока....-.Оставете това,това няма никакво значение!!!!Въпросът е дизайна!!! Стига толкова !Дано поумняха! И те като другите се заиграха с модната линия: ужасни трансформаси-грозни и изкривени !!!И дори БМВ се подведоха и кривят БМВ-тата...?!?!Дано се наиграха и най-накрая направят истински моден Nissan 370Z...,НО....,но в стила на богатата си история и тогава ще настане истинска Еуфория и Истерия и мистериозни печалби!!!!Дано изглежда така: https://imageshack.com/i/pn2eqU94j -Дано ,дано Свети Майко Тереза първи се усетят Японците и зарежат тази пошлост и безвкустна халтура настанала масово при колите от дизайнери с връзки които ги подпират отдзад висши ръководители които обичат да бъдат подпираниотдзад и кръгът се е завъртял и затова новите коли стават всички еднакво грозни! В момета най-хубави са: Шкода Суперб... , Волво със седана ,...,Алфата,.....и благодарим на тези момчета ,че са се разграничили отподпирачите.....
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Всички искат най-доброто или нищо !
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само Хонда останаха и държат фронта
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    В такъв случай да не очакват кой-знае какви продажби.