IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus започва да прави яхти

Разработването им подхваща Toyota Marine, ще се произвеждат в Уисконсин

Lexus започва да прави яхти

Компания Lexus започва да прави яхти. Първият плавателен съд под бранда на японския автомобилен производител се очаква да дебютира във втората половина на 2019 г. Новината съобщи Automotive News, като цитира изпълнителния вицепрезидент на компанията Шигеки Томояма.

Lexus започва да прави яхти

С разработването на яхтата Lexus ще се заеме Toyota Marine, корабостроителният отдел на японския концерн. Плавателният съд пък ще бъде направен от американския производител на луксозни яхти Marquis-Carver Yacht Group от щата Уисконсин. Очаква се серийната яхта Lexus да бъде близка до дизайна на концептуалната лодка Lexus Sport Yacht, която бе показана през януари 2017 г.

Lexus започва да прави яхти

В Lexus разчитат, че производството на яхти ще позволи на компанията да се конкурира с Mercedes-Benz не само на пазара на луксозни автомобили, но и в сегмента на скъпите плавателни съдове, в който немската марка присъства вече няколко години.

Снимки: Lexus
 

Тагове: lexus
0 от 500
  • #10
    42 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 6 години )
    Мерцедес използва само името майбах за най-луксозната S-class.Емблемата си е на мерцес,лексус трудно може да бъде сравнявам с мерцедес.Едната марка е над 100г и легендарна в моторни спортове и т.н. А лексус е опит за конглокенция с луксозния сегмент
  • #9
    5 rate up comment 27 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    "Сериозно? Затова ли пускат Тойоти с ...фанатичните застаряващи любители .... на който Лексус криво ляво се продава?"Продукти с променена емблема има при (почти) всеки:Nissan - InfinitiRenault - DaciaHonda - AcuraMercedes - MaybachVW - AudiToyota - LexusВероятно има и още за които не се сещам в момента.Не разбрах това какво общо има?Не ми стана ясно откъде черпиш информация за фанатичните любители и тяхното мненеие?!А Lexus правят (за мен) страхотен продукт.И не налагай мнението си!!!
  • #8
    39 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Като цяло при японците няма бързане - целта е да се получи добре, без значение за какво става въпос."Сериозно? Затова ли пускат Тойоти с променена емблема, от които дори фанатичните застаряващи любители на марката не са доволни, и то в САЩ - единствения пазар, на който Лексус криво ляво се продава?
  • #7
    40 rate up comment 6 rate down comment
    хахахах ( преди 6 години )
    тия коли не се научиха как а се правят яхти ще правятсмях
  • #6
    17 rate up comment 38 rate down comment
    жик-так71 ( преди 6 години )
    Lexus - стил, качество и престиж!
  • #5
    20 rate up comment 40 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    Естествено няма как да знам защо не е направено по-рано.Причините могат да бъдат от всякакво естество - икономически, финансови, пазарни, или пък свързани с пресонал.При всички случаи със сигурност е мислено и разглеждано кое, как и защо да се прави, или не.Като цяло при японците няма бързане - целта е да се получи добре, без значение за какво става въпос.
  • #4
    16 rate up comment 37 rate down comment
    жик-так ( преди 6 години )
    Lexus - стил, качество и престиж!
  • #3
    54 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересно, защо не навлязоха в този отрасъл по-рано? Защо не пуснаха Лексъс яхти преди някой друг? Отговорът е много ***:Няма от кого да копират и крадът!!!
  • #2
    22 rate up comment 42 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    Корпорацията Toyota от години има отдел и производство на плавателни съдове - лесно може да се провери в нета.Просто е решила да влезе и в този отрасъл - луксозните яхти и го прави с бранда си - Lexus.Не виждам нищо учудващо и нелогично.и най-малкото е в бранша доста преди Mercedes.Между другото Toyota освен автомобили се занимава и с:КорабостроенеБанково дело и финансиРоботикаЗемеделие и храниНедвижими имотиСтроителство и архитектураТа така...
  • #1
    73 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбирай, Лексъс започва да копира Мерцедес и при яхтите с надеждата, че ще обира трохите от техния хляб!А едни определени люде ще пишат колко са напреднали Лексъс и колко другите изоставали от тях!