IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

200 конски сили от 3 цилиндъра за Fiesta ST

Новият хот-хеч на Ford идва тази пролет

200 конски сили от 3 цилиндъра за Fiesta ST

Тази пролет ще зарадва феновете на хот-хеч моделите с новото поколение на популярния модел Ford Fiesta ST, който е получил интересни добавки за повече удоволствие зад волана.

200 конски сили от 3 цилиндъра за Fiesta ST

Спортният модел се задвижва от 1,5-литров EcoBoost бензинов двигател с мощност 200 конски сили. Това е и най-мощният вариант на 3-цилиндровия мотор, а даунсайзинга спрямо предишната генерация е приемливо скромен – 1 цилиндър и 0,1 литра работен обем по-малко.

Турбо-моторът осигурява и 290 Нм максимален въртящ момент в диапазона от 1600 до 4000 об/мин, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6,5 секунди. Максималната скорост на новия Fiesta ST е 232 км/ч, което по-малко в сравнение с Renault Clio RS и Mini JCW.

200 конски сили от 3 цилиндъра за Fiesta ST

Като екстри ще се предлагат функция за лаунч контрол, за максимално ефективно потегляне от място, а също срещу доплащане клиентите ще могат да поръчват и диференциал с ограничено приплъзване, който осигурява по-стабилно и предвидимо поведение на предницата в завои.

Fiesta ST ще дава възможност за избор на три режима на работа на автомобила: Normal, Sport и Track, като те променят реакцията на педала на газта, на управлението и работата на електронните системи за сигурност.

Снимки: Ford

Тагове: ecoboost ford fiesta st
0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А бе то преди 15-20 години, когато дизела стана масово турбо пак е било същото - как от 1.9 двигател, който до вчера е бил 65-75 коня, изведнъж стана 110-130. После с комън рейл изведнъж започнахме да вадим 180-190 коня. И си ги карате тия дизели на по 300хил км и не се оплаквате, ама бай *** като види нещо ново и различно веднага започва да се вайка "те такова животно нема". С бензина сега се случва същото. Просто без турбо бензина вади повече коне на литър от простите дизели и скока по-голям
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Ко каза? Ко?"
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Henry ( преди 6 години )
    4-цилиндровият двигател има непостоянно (импулсно) производство на тяга, понеже нямаме застъпване на работни тактове, само от 5 нагоре бутала имаме палене на цилиндър, преди да е свършил работния такт на предходния. А под 4 цилиндъра даже имаме прекъсване на тягата, дето се компенсира с тежки маховици. По-приляга моторетка, ярмомелка и сенокосачка, не и на автомобил.Друго си е един мазен шестак, а още по-друго - един променливотоков асинхронен електродвигател с векторно управление... кеф!
  • #7
    13 rate up comment 5 rate down comment
    MclarenF1/627 ( преди 6 години )
    Станаха 10г. от появата на тези двигатели и все още има хора които обясняват как било консуматив и щяло да изкарва по 50-60000 км. Как не ви омръзна да го повтаряте и да си вярвате.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чудно е моторчето! Караш го бавно, разхода е супер. Искаш нещо по така, настъпваш и тези 290NM те изстрелват, удоволствието е гарантирано. Нека е консуматив, при нормална поддръжка, 500к ще ги направи без проблеми. Нататък е все тая
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    доц. д-р чоко боков ( преди 6 години )
    е как, редовна клиентела на сервиза.
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е ще има убедено автомонтьорите на форд да обясняват на щасливия собственик , че и двигателя е станал консуматив.
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    150 хил истински км за гаранцията все ще изкара. Но при нашия стандарт 150-160 хил всъщност да са 350-400 хил, да по това измерване може и да се затрудни
  • #2
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Fuego ( преди 6 години )
    Малиииии, 200 коня от три цилиндъра!!! Колко ще му е ресурсчето на този двигател? 50 000 км.? Няма да може да си изкара гаранцията :)
  • #1
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Пазаруващи домакини, но от спортна порода - с бензин в кръвта, ще си правят гонки на паркинга пред хипермаркетите. Ще помисля и за евентуално друго приложение, но на първо четене не се сещам.