IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo MiTo става кросоувър?

Другият вариант е моделът да отпадне от производство

Alfa Romeo MiTo става кросоувър?

В последните години европейският пазар се разви така, че става все по-трудно да се печели от субкомпактните хечбек модели. Не, че е невъзможно, просто не се отдава на всяка компания. И блестящ пример в това отношение е MiTo на Alfa Romeo – нетипичен с дизайна си за италианската марка модел, който вече е на 10 години и е безнадеждно остарял в битката с по-новите си съперници.

Alfa Romeo MiTo става кросоувър?

Според Серджо Маркионе, единственият начин MiTo да се спаси и да остане в следващия бизнес план на FCA е да мигрира в посока кросоувърите. Компактните и субкомпактните кросоувъри преживяват истински бум на световния пазар и MiTo би могъл да се включи в купона, макар и с известно закъснение.

„Ако в бъдеще има MiTo, то не мисля, че моделът ще остане в тази си форма – обясни големият бос на FCA в Женева. – Пазарът за такива коли се сви, по-точно моделите с две врати от В-сегмента са изключителна рядкост на пазара.”

Alfa Romeo обаче присъства на пазара на кросоувъри и следващият модел на италианците ще е голям 4х4, който ще е позициониран над Stelvio и ще е пазарен съперник на BMW X5. Все още обаче идеята на Маркионе за бъдещето на MiTo не е получила конкретна форма в плановете на Alfa Romeo.

Alfa Romeo MiTo става кросоувър?

Всъщност, шефът на марката Рийд Биглан дори предположи, че MiTo и Giulia може да бъдат ликвидирани заедно, но добави, че това не важи за актуалните поколения на двата модела, които, според него, са много добри автомобили.

Има логика в това MiTo да се превърне в кросоувър, най-малкото защото моделът на Alfa ще може да ползва технологии и техника от FIAT 500X и Jeep Renegade, като тези два модела се справят сравнително добре на пазара.

Някои марки вече предприеха подобни ходове.

Квазилуксозният бранд на Citroen – DS, замества DS3 с DS3 Crossback, основно заради вкусовете на китайските купувачи. А Ford няма да предлага новото поколение на Fiesta в Северна Америка, като мястото на субкомпактния модел в гамата най-вероятно ще бъде заето от кросоувър със сходни размери – EcoSport.

Стратегията за развитието на Alfa Romeo ще бъде представена на 1 юни, тогава трябва да разберем каква ще е съдбата на MiTo, както и на другите модели на марката.

Тагове: alfa romeo alfa romeo mito
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    "Ай...честито" https://imageshack.com/i/po6A0Wmrj
  • #1
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    MiTo на Alfa Romeo нетипичен с дизайна си за италианската марка модел, който вече е на 10 години и е безнадеждно остарял в битката с по-новите си съперници. Не го знам колко е безнадеждно остарял ама изглежда като модел от 2020 година.От техническа гледна точка пък колата е страхотна.Въобще, докога некомпетентните журналясти ще ни обясняват кое как и защо като те горките са такива головодници, че трябва да носят наказателна отговорност за глупостите, които разпространяват?