IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Десетте коли с най-странни двигатели

В класацията влизат Ford Granada с мотор от Koenigsegg CCX и Mercedes-Benz E-Class с агрегат от BMW M3

Десетте коли с най-странни двигатели

Американски журналисти от специализирани сайтове за автомобили съставиха рейтинг на колите с най-странни двигатели. Освен че имат доста як вид, тези модели все още се движат по пътищата. Понякога такива двигатели се поставят за дрифт или за състезания.

Колите с най-странните двигатели

На първо място е поставена Toyota GT86, под чийто капак е сложен атмосферен двигател от Ferrari 458 Italia. Автомобилът доста успешно се е представял на състезания, миналата година е катастрофирал и получил сериозни повреди.

Втори в списъка е Ford Granada с мотор от Koenigsegg CCX с двойно турбо и максимална мощност от 600 к.с. По-рано такъв двигател е бил поставян в шведските суперавтомобили, сега е заел място под капака на американския сезан. В Топ 3 попада и Mercedes-Benz E-Class с турбодвигател от BMW M3, развиващ хиляда коня.

Колите с най-странните двигатели

По-нататък в класацията следват Saab 9-3 Wagon с двигател от Dodge Viper SRT10 и Toyota Prius с мотор от Harley-Davidson.

Челната десятка се допълва от Lexus LFA, под чийто капак се крие двигател от състезателна Toyota Camry, Volkswagen Lupo с W12 мотор от Phaeton, Fiat 500 с агрегат от Lamborghini Murcielago, Triumph Spitfire с вертолетен двигател, Ferrari 308 GTS с мотор от Pontiac Fiero, Toyota MR2 със самолетен двигател и Plymouth PT с радиален.
 

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    repeat ( преди 6 години )
    къде си бе Веско!как така си позволяваш да намираш грешки в 'превод-преписа', който изпълнява автокомия колектив?!ае да влачат статия с глупости и снимков материал достатъчен за баба им от с.Сливовица
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Веско ( преди 6 години )
    Вертолетен, самолетен, радиален. Все става дума за ДВГ нали? Което не е чак толкова "странно"