IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата кола на McLaren ще развива 391 км/ч

Хибридът Hyper-GT ще стане най-бързият и най-луксозен модел в историята на марката

Новата кола на McLaren ще развива 391 км/ч

Компанията McLaren Automotive разкри нови подробности за новия си суперхибрид. Британският производител нарича модела Hyper-GT (той е известен и като BP23), но на пазара ще излезе под ново име. Колата ще бъде най-бързата в историята на марката, като ще развива поне 391 км/ч (243 мили).

Новата кола на McLaren ще развива 391 км/ч

Моделът ще стане част от семейството Ultimate Series, където вече влязоха хибридът P1 и хиперколата Senna. Машината ще има 3 места в салона – шофьорската седалка ще е в средата, а пътническите – от двете страни, но по-назад.

Задвижването е поверено на хибриден силов агрегат с бензинов двигател и електромотор със съвкупна мощност от над 1000 к.с. Освен че ще бъде най-мощният и най-бърз модел на компанията, бъдещият McLaren Hyper GT ще е и най-луксозния, като ще бъде разработен от подразделението McLaren Special Operations (MSO).

Новата кола на McLaren ще развива 391 км/ч

Световният дебют на суперхибрида ще се състои до края на 2018 г. Купето ще излезе в тираж от 106 бройки, като всяка от тях вече продадена на цена от 1,6 млн. британски паунда.

Снимки: McLaren

0 от 500