IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Удвояват производството на Polestar 1

Почти сигурно е, че хибридът ще струва над 150 000 евро

Удвояват производството на Polestar 1

Флагманът на спортната марка на Volvo – Polestar, който се казва Polestar 1, излиза на пазара другата седмица, а сериозното търсене на модела означава, че производството му ще надхвърли първоначално планираните бройки. Компанията дебютира на автосалона в  Женева като самостоятелна марка, като до момента е получила над 6000 заявки за Polestar 1 още преди да е ясна окончателната му цена.

Удвояват производството на Polestar 1

Първоначално плановете бяха да бъдат произведени 1500 бройки Polestar 1, като това трябва да стане в чисто новата фабрика на Volvo в Ченду, Китай. Сега от компанията потвърдиха, че най-вероятно ще удвоят производството, но пак имат съмнения, че това няма да е достатъчно.

Главният изпълнителен директор на Polestar Томас Ингенлат пък обяви, че компанията започва да събира депозит в размер на 2500 евро от всеки сериозен кандидат-купувач, като кампанията стартира в средата на този месец. Но и той отказа да потвърди крайната цена на Polestar 1, за която явно ще трябва да почакаме още. Но се предполага, че тя ще е по-висока от първоначално очакваните 150 000 евро.

Удвояват производството на Polestar 1

Срещу тези пари клиентите на Polestar ще получат ръчно сглобен автомобил, изграден с впечатляващо количество фиброкарбонови елементи и задвижван от plug-in хибридна система с обща мощност 600 конски сили и 1000 Нм максимален въртящ момент.

Пробегът само на електричество на Polestar 1 ще е около 150 километра, а оттам нататък основната роля за задвижването поема 2,0-литров 4-цилиндров турбо мотор с мощност 430 конски сили.

След Polestar 1 компанията планира да лансира по-евтиния Polestar 2, който е изцяло електрически и SUV модела Polestar 3. Едва след това ще се мисли за нов модел, който да поеме от Polestar 1 ролята на флагман на марката.

Снимки: Polestar

Тагове: volvo polestar polestar 1
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    JEEP ( преди 6 години )
    Много боб има да ядат електрическите и хибридните пръдни още, пък вие тука спорете..
  • #3
    12 rate up comment 8 rate down comment
    пфф ( преди 6 години )
    Дааа така се прави, колко от вас "любители" на електроавтомобилите ще се купите кола за 150 бона евро? Или ще чакаме да станат на 10год с изхабени батерии? А цената на батерията как ще покрием? Тоя брутален лобизъм против ДВГ е просто ..... Шв,едите бяха изчислили че за прозводството на една батерия е все едно бензинов автомобил да се движи 8 год. Ай честито за екологията. http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/31157-edna-tesla-davala-emisii-kolkoto-benzinov-avtomobil-za-8-godini/
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    като гледам ка порше подсмърчат в ъгъла на автосалона в женева а мерседес гт4 амг направо си прибират експоната
  • #1
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така се прави Порше! Браво Волво, като гледам параметрите, нека ВАГ феновете да се пенят колко китайско било Волвото! Дизайна е страхотен!