IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи уникална система за фаровете

Технологията Digital Light дебютира при Maybach S-Class

Mercedes представи уникална система за фаровете

На автосалона в Женева германският производител Mercedes-Benz представи уникална технология, която ще започне да поставя на серийните си модели още през 2018 г.

Mercedes представи уникална система за фаровете

Системата Digital Light се вгражда във фаровете на автомобила, като е способна да различава пътните знаци и да си взаимодейства с идващите насреща превозни средства и с пешеходците. Технологията работи с помощта на специални миниатюрни лещи с HD-разширение, като във всеки от фаровете са поставени по 1 млн. от тях.

Mercedes представи уникална система за фаровете

Светлината в Digital Light се регулира с помощта на данни, получени от стереокамери и от навигационната система. Благодарение на това светлиният лъч се регулира спрямо релефа, местността и идващите насреща автомобили. Пътят е ясно осветен и това улеснява шофирането.

Mercedes представи уникална система за фаровете

Новат технология директно проектира на асфалта разични пиктограми и така шофьорът не трябва да отвлича вниманието си от пътя. Първият модел на Mercedes, който ще получи новата система, е Mercedes-Maybach S-Class. Това ще стане още в средата на 2018 г.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бай уй ( преди 6 години )
    Невероятно, но ФАКТ!Нито един негативен коментар... засега.Има напредък
  • #3
    45 rate up comment 0 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    Огромните дисплеи на таблото на най-новите модели Мерцедес също са дело на българи.Този път става въпрос за фирма не за ТУ.Не говоря само за хадуер а и за софтуера отговарящ за управлението им.Кожените салони на Мерцедес също се шият у нас - в село Мусачево.Да не говорим, че у нас се прави и окабеляването и много видове датчици за Мерцедес.Та не бъдете толкова критични и скептични към България.Аз лично съм доволен от тези факти.
  • #2
    41 rate up comment 0 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    И ние имаме заслуга за това къде са стигнали Мерцедес.Последното поколение техни ДВГ ползва EGR клапан проектиран в ТУ-София в катедра МТФ.Рзултатът надхвърля спецификациите на Даймлер - Бенц.Конструкцията на ТУ печели в съревнование с най-добрите университети в Европа.По спецификация теглото трябва да бъде 1600гр +5гр.Чрез замяна на въртеливото движение на изпълнителния механизъм с възвратнопостъпателно теглото е редуцирано до 900гр.Така се спестяват 1,5млн Евро от материал за производство.
  • #1
    23 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    А дупките как ги третира? като маркировка или като знак?Къде са стигнали тези и къде сме ние.... сетете се вие!