IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini представи космическа суперкола

Част от технологиите на Terzo Millennio ще се появят скоро на серийни модели

Lamborghini представи космическа суперкола

Още през ноември миналата година компанията Lamborghini обяви, че работи върху коцепутален модел с името Terzo Millennio, но тогава бяха публикувани само снимки на прототипа. Сега той е представен официално и посетителите на автосалона в Женева могат да го видят наживо.

Lamborghini представи космическа суперкола

Най-точното определение за суперколата е на италианците е „автомобил от бъдещето”. И действително машината изглежда като излязла от фантастичен филм, а също така използва и технологии, които поне на този етап не могат да бъдат видяни при серийни модели.

Lamborghini представи космическа суперкола

Техническите детайли на машината остават на заден план. Знае се, че Terzo Millennio се задвижва от 4 електромотора, чиято сумарна мощност засега не се съобщава. Каросерията на автомобила е направена от специален карбон, който „самовъзстановява” в случай на повреда.

Lamborghini представи космическа суперкола

Как протича този процес – също не е ясно, но от Lamborghini твърдят, че са използвали напълно нова технология, която е непозната до момента. При нея дори най-малките влъбнатини по каросерията се запълват самостоятелно със специално химическо вещество.

Lamborghini представи космическа суперкола

От компанията-производител отбелязват още, че Terzo Millennio няма да се появи в серийно производство, поне в близко бъдеще. Голяма част от технологиите му обаче ще бъдат използвани при следващите модели на марката.

Lamborghini представи космическа суперкола

Снимки: Auto.Mail

Тагове: lamborghini terzo millenio
0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Cars2018 ( преди 6 години )
    Страхотно изглежда!Ламборгини винаги са правили страхотни коли и това няма нищо общо с VW. Лошото е, че трудно успяваха да излязат на печалба от тях и за това сега са към VW груп.Общо взето е много трудно във финансов аспект една малка компания да развива нови технологии.
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Извънземно Ламбо! ( преди 6 години )
    Пришелецът ... на колела!
  • #5
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    "Когато зад теб стои ФВ Груп-ата! И Бентли,и Бугати и Ламборгини възкръснаха от мъртвите за нов живот!"Айде моля те по-сериозно, ако си мислиш наистина, че ФВ с своите технологии на средно напреднали кадилници ТДИ имат нещо общо с развитието на това Ламбо! Германските инжинери са виниги биле задвижвани от печалбата, докато прототипа по-долу е да поглед към бъдещото, там *** и сажди няма!
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Така е!!! ( преди 6 години )
    Когато зад теб стои ФВ Груп-ата! И Бентли,и Бугати и Ламборгини възкръснаха от мъртвите за нов живот!Факт,а Факт!
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    de ( преди 6 години )
    "Бреййй, на това не мога да му разбера кое му е отпред, кое - отзад!"нали! направо е за космоса - да я качват на следващата ракета на Елон Мъск. Концепта изглежда наистина футуристично шегата настрана.
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бреййй, на това не мога да му разбера кое му е отпред, кое - отзад! Страхотия!
  • #1
    27 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Джантите изглеждат брутално. Направо цялата визия е ункална :)