fallback

Шеф на Porsche се присмя на Tesla

Model S е способен на 0-100 км/ч за под 3 секунди, но не повече от два пъти, казва Щефан Векбах

Tesla Model S е далеч от спортен автомобил, намекна шефът на Porsche по електрическото задвижване Щефан Векбах. Във връзка с твърдението на американците, че флагманът им е способен да ускорява от 0 до 100 км/ч са по-малко от три секунди, Векбах отсече, че това е възможно "само два пъти - третият път ще стане засечка". Докато Mission E, очакваният нов електромобил на Porsche, ще е способен "да повтаря постиженията си" и да поддържа "върхова скорост за дълги периоди". Щефан ВекбахВекбах не уточни какво точно има предвид, макар според някои анализатори да става дума за защита в софтуера на Tesla, която не позволява претоварване на електромоторите и батериите. Бъдещото Mission E, което според някои източници може да се появи още към края на тази година, ще се управлява като истинско Porsche, обеща Векбах. То обаче няма да бъде снабдявано с фалшиви ауспуси или със звуков синтезатор, който да създава звук от двигател в купето. Ще има някои системи за подпомагане на шофьора, но не и пълен автопилот. "След проучване сред клиентите заключихме, че шофьорите на Porsche искат именно да шофират", обясни шефът по електромобилите. Mission E обаче ще има система, която да може сама да придвижва колата в задръствания. На външен вид серийният електромобил на Porsche ще е доста близък до концепта Mission EДевизът на германците за този автомобил е "бърз за зареждане, бърз за каране". Mission E ще има 800-волтова система за зареждане с прав ток, която дава 400 км пробег само за 20 минути.  Все още няма официална информация какъв ще е максималният пробег, нито каква ще е цената.  

Тагове: model s mission e
fallback
  • #30
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като някой семеен седан те направи за смях на два поредни светофара, после ход
  • #29
    Кирето ( преди 6 години )
    Незнам ама коренно всичко се измени.щом в Германия дизелът ще го забраняват в градовете през 2020 -25 ами то е сега бе хора....тая дизел шлепова мания заминава ..тва панамери с двигател на танкове дето били екологично чисти заминават по пунктовете за жалост и в бегето;))
  • #28
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха ами то един път е достатъчен за да направи за смях всички поршета,които произвеждат тази фирма,които мислят,че жабата и сапунерката са вдъхновение за дизайнерите. Порше да си гледат старите боксери, техни конглокенти са Субару. Защото Нисан също ги прави за смях.
  • #27
    Надене ти го двойно ( преди 6 години )
    А то не личи,ама хич хаха,Аз кога съм взел мойте 2 висши,ти си ходил под масата бре джендърко.Пародия.Май май ракията ти трябва да я спираш...че като гледаме фантазията ти работи.Смешен.
  • #26
    Надене ти го отпреде ( преди 6 години )
    И как точно разбра че съм чуждопоклонник ??? А ти по какво си компетентен клавиатурен "специалист"-е - обзалагам си че си със средно или "вишо"платено обучение, но това те прави достатъчно умен и интеличентен според теб. И "автентичен", а не "менте" като мен. Сипи си една ракия, пребий жената и нацепи дървата на двора !
  • #25
    Надене ти го Отзадзе ( преди 6 години )
    Смешно е как докато мислиш че сме най бедната и прочее държва не си видял и хора които имат капацитета на поне 100 средноеврипейци.Който се интересува и знае.За разлика от теб като гледам чуждопоклоннико.Колкото и политиците да подронват честта на хората, всеоще я има.Не е въпроса кой какво плюе,въпроса е в чуждопоклонничеството!А то е факт понеже е пълно с ментета като теб!
  • #24
    Тоширо Мифуне ( преди 6 години )
    Много ми е смешно как във форум на най-бедната и нетехнологична държава в EU,лидер по производство на боза, локум и дръжки за лопати и тесли(сапове) е пълно със специалисти които знаят тенденциите в автомобилостроенето, плюят TESLA, плюят PORSCHE и всеки разбира от всичко. Пичове смешни сте и нивото ви е махленско!
  • #23
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гледал бил..ех няма кой да ви спре ютюба.Купи си го и коментирай от името на собственик.Оххх голяма екстра е това..100 години има огледало за назад и никой досега не му пречи ама ***-поколението иска всичко да му е на тепсия.Фенчетата сте толкоз жалки,половината нямате книжки,мажете по таблетите..и необразовани...мъка мъкааа
  • #22
    фермера ( преди 6 години )
    Колко са жалки от Порше.Всъщност всички немски марки.Технологично започват да пропадат.Скоро спортните електромобили ще заобикалят Порше.И повечето ще са Китайски.Днес гледах тест на новия Лийф.При -30градуса измина 160км.При -15 измина 200км.Огледалото за овратно виждане има функция да показва какво има зад нея с помоща на камера и пътниците на задната сеалка не пречат на видимоста.От Порще не са произвели автомобил конглокентен на Лийф пък се мерят с Тесла.
  • #21
    расово ( преди 6 години )
    Вие наистина ли мислите, Тесла е нещо повече от голяааам балон. Въпрос на време е да гръмне!!
fallback
Последни