IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Превърнаха Mercedes-AMG GLA 45 в много сложен хибрид

Автомобилът е получил 1340 нови компонента

Превърнаха Mercedes-AMG GLA 45 в много сложен хибрид

Компанията GKN Driveline, която се е специализирала в разработка на електрически системи за задвижване, превърна Mercedes-AMG GLA 45 в зареждащ се хибрид. Машината е оборудвана с механична и електрическа системи за разпределение на тягата между колелата.

Превърнаха Mercedes-AMG GLA 45 в много сложен хибрид не

За модификацията на атомобила е трябвало да бъдат преработени 99 компонента и да бъдат поставени нови 1340. В трансмисията специалистите от GKN са интегрирали механичен редуктор Twister, който заменя скоростите и предния диференциал.

На задната ос е поставен електрически механизъм eTwinsterX, чиято особеност е двустепнена скоростна кутия с електрически актутатор. Благодарение на два многодискови съединителя блокът може плавно да регулира въртящия момент, предаван на всяка ос.

Мощността на електромотора, интегриран в eTwinsterX, е 163 к.с. и 210 Нм въртящ момент. Хибридният агрегат може да работи само на електричество с предно или задно предаване, а също така и в режим на задвижване на четирите колела, като тогава се включва и двигателят с вътрешно горене.

Превърнаха Mercedes-AMG GLA 45 в много сложен хибрид не

Компанията GKN Driveline е известен доставчик на електрически агрегати и компоненти на най-големите автомобилни производители в света. Сред клиентите и са Porsche, BMW, Volvo и Peugeot.

Снимки: GKN

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Тази каруца ще се чупи през ден!Все още швабите не са разбрали ,че простите неща са гениални!
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    я.. ( преди 6 години )
    и тук Дошка, тук Дошка там Дошка.. клепе кат кокошка...Бегай да разринеш астро лексуса бре, стига клепа из сайтовете.
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хибрида е пълна безмислица.Обявяват някакъв разход 1.6 на 100 накрая на теста 4.5 на 100,което реално го постига всеки нов дизел почти.Топ Гиър пробваха Приус и М3 при скорост 120 км/ч накрая м-ката даде по-нисък разход.Електричеството е истината,вече имат доста дълъг пробег,скоро ще има и доста широк избор от марки и модели.Не виждам смисъл да се влага в хибридна технология,уж за преход.. ама той вече приключи, идва времето на електричество и то обезмисля другите в много аспекти.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На немците хибридите са им много сложни и без това. Били сложили еди колко си компонента и вече голЕмата раотъ разбраш ли. То хубаво са ги сложили, а дали ще работят е въпросът и ако случайно работят дали ще има някакъв ефект от тяхната работа, защото досега ефект от хибридите им НЯМА. Харчат колкото нехибридните версии и дори на някои тестове показват по-висок разход. Тези техните хибриди ги правят не да ги продават, а да обявят някакви измисле ни разходи на гориво и да си намалят нормите.
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Хибридите са безсмислени но немците за повече не могат!
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Адя ( преди 6 години )
    Безмислица