IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карлос Гон допусна сливания под шапката на Renault

Първо обаче компанията иска да намали разходите си

Карлос Гон допусна сливания под шапката на Renault

Големият шеф на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон допусна, че е възможно да има сливания на отделни марки под шапката на концерна, но уточни, че това няма да е цел на мениджмънта на компанията.

Карлос Гон допусна сливания под шапката на Renault

„Да, защо не – отговори Гон на въпрос на BFM Business дали са възможни сливания, за да се подсили алиансът. – Това обаче няма да е цел само по себе си.”

Вчера от Renault-Nissan-Mitsubishi официално заявиха, че предстои ускоряване на процеса на „съсредоточаване и сближаване” на възможностите и мощностите на трите компании, като това е част от плана на групата Renault за намаляване на разходите и увеличаване на печалбите. Тези мерки ще засегнат основно работата с доставчиците на материали и оборудване, инженерното развитие на отделните модели и производството им.

Групата Renault завърши 2017 година като най-големият автомобилен производител в света, след като постигна продажби от над 10,6 милиона автомобили и свали от първото място Volkswagen Group.

Гон направи и интересен коментар на инвестицията в размер на 9 милиарда долара, след която китайският автомобилен производител Geely вече притежава почти 9,7% от Daimler.

„За мен това е стратегия, която ми е малко трудно да разбера”, обясни Гон.

0 от 500