IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ оцениха ефективността на парктроника (видео)

Най-добре на тестовете се представиха Cadillac XT5 и Subaru Outback

В САЩ оцениха ефективността на парктроника (видео)

Американският Застрахователен институт за безопасност на движението (IIHS) показа нова методика за оценка на безопасността на автомобилите. Програмата се нарича Rear Crash Prevention и засяга предотвратяването на сблъсък при движение на заден ход, т.е. се оценяват всички системи за помощ при паркиране.

САЩ оцениха ефективността на парктроника (видео)

В списъка с подобно оборудване влизат паркинг сензорите, системите за предотвратяване на сблъсък с автомобили, движещи се в напречна посока, системите за автоматично внезапно спиране и дори камерите за задно виждане.

Автомобилите се оценяват за наличието на такива системи и нивото им на технологичен напредък. Оценките са три - Basic (базова), Advanced (напреднала) и Superior (максимална). Отбелязва се, че за получаването на последната оценка колата трябва да има системи за автоматично внезапно спиране.

САЩ оцениха ефективността на парктроника (видео)

Институтът вече е провел тестове на някои автомобили по новата методика. Сред тях са BMW 5 Series, Cadillac XT5, Infiniti QX60, Jeep Cherokee, Subaru Outback и Toyota Prius. Максималната оценка са получили Cadillac XT5 и Subaru Outback, а всички останали - напреднала. По данни на IIHS, наличието на системи за автоматично внезапно спиране намаляват със 78% вероятността за сблъсък при движение назад.



Снимки: Cadillac, Subaru

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    $$$ ( преди 6 години )
    Краварите не могат да карат!
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    Преди време системата за сигурност на Субару Eye Sight 2 беше наградена също като една от най-добрите и ефективни на пазара, като се представяше по-добре от аналогичните системи на Мерцедес и Волво! Сега отново се доказва, че може да се получи качество на много по-добра цена от това, което предлагат някой "премиуми" срещу доплащане! Освен това, ако се не лъжа, Субару предлагат тези системи в базовото оборудване на автомобилите си!