IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха мини G-Class на ток

Цената на електрическия кросоувър е 3200 евро

Китайци направиха мини G-Class на ток

Малката китайска компания Qifeng Auto започна производство на електрически кросоувъри, чиято външност до голяма степен повтаря тази на Mercedes-Benz G-Class.

Китайци направиха мини G-Class на ток

Машината влиза в сегмента на електромобилите на начално ниво, които в Китай са подложени на сериозни ограничения. Например, те не могат да се движат по стандартни пътища, защото максималната им скорост е 50 км/ч. Освен това тези коли нямат правода влизат в центровате на големите градове.

Факт е, че в Китай подобни забрани често се нарушават, тъй като такива автомобили се купуват предимно от бедни хора и от инвалиди, които не могат да ползват мотоциклет или мотопед. Затова и търсенето им е повече от сериозно.

Китайци направиха мини G-Class на ток

Един от големите производители на подобни превозни средства е имено компанията Lichi Electric Vehicle Corporation, която наскоро купи фирмата Qifeng Auto. Компанията Lichi вече пусна на пазара електрифицилано копие на Smart Forfour, а сега с помощта на новата си придобивка Qifeng незаконно изкопира дизайна на друг модел на Daimler AG - Mercedes-Benz G-Class.

За разлика от немския всъдеход, китайският електромобил изглежда доста нелепо, но това до голяма степен се дължи на размерите му. Дължината е едва 3290 мм, широчината – 1482 мм, височината – 1614 мм, а разстоянието между двете оси – 2143 мм. Така този модел е сходен по размери със Smart Forfour.

Китайци направиха мини G-Class на ток

Машината може да вози 5 човека, като разчита на обикновени акумулатори, позволяващи пробег от 170 км. Електромоторът на базовата версия развива 5,3 к.с., но може да се поръча и такъв с 6,7 к.с. Салонът е направен от евтини материали, но пък има мултимедийна система с тъч-скрийн на централния панел с достъп до интернет с Wi-Fi. И всичко това струва само 25 000 юана или 3220 евро.

Снимки: Cranewschina

Тагове: mercedes g-class
0 от 500