IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин представя хибридната си суперкола в Женева

Sin Cars R1 550 на Росен Даскалов ще комбинира двигател от Corvette и електромотор

Българин представя хибридната си суперкола в Женева

Компанията Sin Cars, чийто собственик е българин Росен Даскалов, ще представи по време на автосалона в Женева хибридна версия на суперколата си R1 550.

Българската суперкола излиза в хибриден вариант

Благодарение на поставен на предната ос електромотор автомобилът ще може да изминава до 60 км само на ток. Силовият агрегат на суперколата се състои от електрически двигател със 121 к.с. и 6,2-литров бензинов V8 от Chevrolet Corvette, развиващ 456 к.с. Сумарната мощност на системата е 577 к.с.

От компанията на българина уточняват, че атмосферният двигател може да бъде заменен от V8 мотор с механичен компресор. Тогава мощността на задвижващия агрегат достига 811 к.с.

Хибридният R1 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, като теглото на колата е 1380 кг. Максималната скорост е 350 км/ч, а стартовата цена, на която ще се продава автомобилът - 219 900 евро.

Българската суперкола излиза в хибриден вариант

Купето R1 550 отговаря на всички изсквания на Международната автомобилна федерация (FIA). То е направено от карбон и други композитни материали. Стандартният вариант разчита на 7,0-литров V8 с 550 к.с. и 673 Нм въртящ момент. Моторът може да се съчетава с механична, автоматична роботизирана или състезателна секвенциална скоростна кутия.

Снимки: Sin Cars

Тагове: sin cars r1 550
0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Баш си злобеете - щял да фалира и т.н. глyпocти. Колата излезе още преди 4-5 години а още не е фалирал. Поне тогава се сглобяваше и настройваше в Англия, а не в гараж в Русе. Колата е правена за GT4 сериите и затова е сертифицирана по стандартите на ФИА а не е просто някаква шосейна бегачка с мощен мотор и агресивна визия. А относно цента вижте колко струват разни други незнайни супер коли от къде ли не с доста по-лоши показатели които не са и чували за ФИА сертифициране и реални състезания.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Едва ли би имало българин, който да не се зарадва на супер кар направена от българи.В случая обаче ми се струма, че от нещо са направили едно голямо нищо и само цената му е супер. Тази кола според мен няма визия, излъчване и не се забелязва нищо новаторско, ца да си заслужи цената.ПецатаТи видя ли някой да злобее?Аз не виждам никаква злоба. Просто аз и колегите под мен си изказваме мнението без грам злоба. Това, че е негативно ну значи непременно злоба. Може пък критиките ни да са основателни
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кому е нужен седем литров двигател и ел.двигател за 60 км.нещо като летящ танк.
  • #4
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Пецата ( преди 6 години )
    Защо злобеете,вместо да се зарадвате за нашия сънародник.Аз се кефя и му пожелавам успех.
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам досега колко са продали, но не виждам реална пазарна ниша за тази кола. На цена като Ферари, Порше или Макларън, а много по-грозна и много по-лоша в сглобката, интериора и цялостния инженерен замисъл. Може да я купи само някой милиардер който има колекция от 100 коли и всичко му е втръснало.
  • #2
    7 rate up comment 18 rate down comment
    до_Анонимен ( преди 6 години )
    Съгласен съм.В този клас трябва да имаш малко по-уникална концепция, като Ariel Atom например.Ще мине време докато се докажат.По-вероятно е да фалират.
  • #1
    9 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Грозен кит-кар с краден и недовършен дизайн наподобяващ изроден Лотус Ексиж, сглобяван на ръка в русенски автосервиз. И нямат срам да му искат същите пари като на едно Порше 991 GT3 RS.