IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прототип на Volkswagen прави холограми (ВИДЕО)

Електрическият I.D. Vizzion няма волан и педали, управлява се с гласови команди и жестове

Прототип на Volkswagen прави холограми (ВИДЕО)

На официалния канал на германския автопроизводител Volkswagen в YouTube се появи видео, което показва холографски интерфейс на мултимедийна система. Според експертите, на него компанията демонстрира безпилотния си електрически прототип I.D. Vizzion, който трябва да дебютира на автосалона в Женева.

Прототип на Volkswagen прави холограми

Американският сайт motor1 посочва, че в салона на автомобила няма волан и педали, но е монтиран мултимедиен център, който създава триизмерни холограми. Функциите на новия прототип на Volkswagen може да се управляват с гласови команди и жестове.

Отбелязва се, че електрическият автомобил, чиято дължина е 5110 мм, трябва да покаже посоката, в която ще се развива дизайнът на луксозните модели на марката.

Прототип на Volkswagen прави холограми

Volkswagen I.D. Vizzion ще има електромотор с мощност 306 коня, а литиево-йонните батерии ще осигуряват пробег до 665 км с едно зареждане. Максималната му скорост ще бъде 180 км/ч.



До 2020 г. компанията има намерение да започне производството на нови електромобили, като първият представител на линията I.D. ще бъде модел от компактния клас. По-нататък се планира пускането на миниван, кросоувър и седан. До 2025 г. Volkswagen смята да произвежда серийно над 20 електромобила.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500