IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейската Honda CR-V получи хибрид и 7 места

На Стария континент кросоувърът ще се предлага в две модификации

Европейската Honda CR-V получи хибрид и 7 места

Компанията Honda представи европейската версия на петото поколение на кросоувъра си CR-V. Премиерата на автомобила, който за първи път е достъпен с хибриден силов агрегат и салон със 7 места, ще се състои по време на автосалона в Женева.

Европейската Honda CR-V получи хибрид и 7 места

Базовият вариант на Honda CR-V ще бъде оборудван с 1,5-литров бензинов турбомотор от семейството VTEC Turbo. Той ще може да се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или с безстепенна трансмисия CVT.

Хибридният силов агрегат на кросоувъра разчита на 2,0-литров бензинов двигател, работещ по цикъра на Аткинсън, два електромотора, единият от които ще изпълнява ролята на генератор, и едностепенна трансмисия с фиксирано предавателно число.

Европейската Honda CR-V получи хибрид и 7 места

Системата може да работи в един от трите режима – само на ток, само с двигател с вътрешно горене (в случая електромоторът се включва само при ускорение) и в комбиниран вариант. В последния случай бензиновият двигател изпълнява ролята на генератор, като зарежда батериите. Засега мощността и пробегът само на ток при тази версия не се съобщава.

Европейската Honda CR-V получи хибрид и 7 места

И двете модификации – бензиновата и хибридната, ще бъдат с предно предаване. Системата за задвижване на четирите колела се предлага като опция. В списъка с оборудване на Honda CR-V влизат още аеродинамични жалузи в решетката на радиатора, мултимедийна система със сензорен дисплей и трети ред седалки.

Снимки: Honda

Тагове: honda cr-v
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    я тези са го барнали най-после тоя модел,ама и така не ме кефи особено,много скучен особено вътре
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Страхотна е! ( преди 6 години )
    Според мен ще направи много силно включване в класа и ще си върне първата позиция до 2 години
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До: Харесвам ги... ( преди 6 години )
    Вариатор е. С фиксирани там колко предавки, за да не се губи "спортното усещане", каквото и да е това при СВТ-тата.Предно ще са само бензиновите. Всички хибриди са 4х4, точно както си го написал.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Харесвам ги и съм имал 2 Хонди. Страхотни машини са, но защо хибридите не могат да ги направят? Да копират от Тойота като ну могат. Как така едното щяло да бъде генератор, като може да са и двете, както например при Приус има елек59040тромотора генератори. Каква е тази едностепенна трансмисия с фиксирано предавателно число също не разбрах? Вариатор ли какво ли? И как само на предно бе хора? Вържете електромоторите на задната ос, а двг на предната. Как така 4х4 ще е опция? Задължително е просто!
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Grizzli ( преди 6 години )
    А всъщност скоростния лост е на много удобно място, ако е с ръчни подпираш си лакътя на подлакътника и с леки движения на пръстите си сменяш скоростите. За краката на пътниците отзад е много по-удобно без тунела за скоростите, просто е много по-практично така.
  • #1
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Винаги ме е дразнило мястото на скоростния лост на този модел