fallback

Toyota направи нов тип скоростна кутия (ВИДЕО)

Японците кръстосаха CVT и механична трансмисия

Компанията Toyota представи две нови разработки, предназначени за новата модулна платформа Toyota New Global Architecture (TNGA). Това да 2,0-литров редови двигател с 4 цилиндъра с термичен КПД 40 процента и безстепенна трансмисия Direct Shift-CVT, при която за първи път в света се използва „стартова” предавка. Трансмисията работи като класическа механична скоростна кутия само при потегляне, като според представители на Toyota това значително подобрява ускорението. След това електронната система преминава на вариатор с ремък. За плавността на превключването отговаря специален блок за управление на скоростната кутия, който е разработен на базата на технологии, използвани при автоматични трансмисии. Подобна система подобрява ефективността и разширява диапазона на предавателните числа. При Direct Shift-CVT този показател е 7,5. Новото устройство позволява намаляване на размера на ролките на вариатора и на ъгъла на конуса, като подобрява времето за движение на ремъка с 20%.

Тагове: toyota cvt
fallback
  • #53
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Интересно обаче къде ще бъде следващото събрание на борда на ВАГ. Че както е тръгнало нищо чудно да е в двора на някой немски затвор, а дрес-кода да е раирани костюми. Ха-ха-ха-ха!
  • #52
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Вагонеткин, борда на Тойота се събира за да планира накъде да развива технологиите в следващите 30-50 години. Те са сигурно най-устойчивата компания в света и сзответно последната имаща нужда от спасяване.
  • #51
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота да вземат и да кръстосат дизайн с добър мотор,че са отвратителни и затова се събират борда им да се чудят как да спасяват компанията,изостанала толкова от автомобилния свят.И впрочем тая скоростна кутия не е нищо ново...
  • #50
    До последния анониме ( преди 6 години )
    А, в богатата на болномозъчни ресурси БГ, освен да плюят и да произвеждат тор друго не могат!
  • #49
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Години разработка, десетки инженери, тестове, проучвания, дизайн..."Позволявам си да коригирам мнението ти:Години спестяване, десетки счетоводители, криво-ляво тестове, проучвания колко гърч могат да издържат купувачите, "дизайн" (тази дума я оставям, защото няма какда има по-комична дума в изречение за японското автомобилистроене).Липсата на природни ресурси от векове е оставила неизличим отпечатък в японците. Постигане на минималното, без оглед за потребителското изживяване.
  • #48
    Анонимен ( преди 6 години )
    Общо взето искат да произвеждат същото, ама да им излиза по евтинко. Типично за Тойота.
  • #47
    Фф ( преди 6 години )
    Какви киловати...на куб. См се плаща в германия....най големия пазар..
  • #46
    Анонимен ( преди 6 години )
    Години разработка, десетки инженери, тестове, проучвания, дизайн.. и на края Bmw435icc,X3G01 пише "S 2 dumi:jalta mizeria" в български сайт... Безценно. Дори мастъркард не може да ти предостави такова изживяване.
  • #45
    Русия ( преди 6 години )
    Тойота е най-иновативната.
  • #44
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво за мотора, обаче няма да се продава много, заради данъците. Колкото и да е икономичен и екологичен. В Европа гледат киловати, тва че малолитражките бълват ФПЧ като локомотиви не ги бърка, тамън работа и за докторите.
fallback
Последни