IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показва прототип на метан, бензин и ток

Vision X дава избор - предно, задно или задвижване 4х4

Skoda показва прототип на метан, бензин и ток

На автосалона в Женева (8-18 март) Skoda ще покаже новия си концептуален кросоувър Vision X, който ще има газов, бензинов и електрически двигатели.

Skoda показва прототип на метан, бензин и ток

Силовият агрегат ще включва 1,5-литров двигател TSI G-TEC, адаптиран за работа със CNG, който ще развива 130 к.с. Той ще задвижва предния мост, а електродвигателят, задвижван от 48-волтова литиево-йонна батерия - задния. Новата Skoda Vision X ще е първият в историята на марката автомобил 4х4 без карданен вал.

При необходимост водачът ще има възможност да избира задвижването - предно, задно или на четирите колела. Прототипът ще може да изминава до 650 км поради наличието на резервоар и резервен бензинов двигател.

Skoda показва прототип на метан, бензин и ток

Компактният кросоувър получава дизайн, изпълнен във фирмената стилистика на марката и се отличава с двуцветната си окраска - каросерията е в яркозелен цвят FlexGreen, а покривът е в контрастно черен. Автомобилът е оборудван с 20-цолови джанти и панорамен покрив.

Skoda показва прототип на метан, бензин и ток

Някои от елементите в интериора са изработени от кристал. Управлението на мултимедийната система става чрез сензорен екран. Материалите в салона са в цвета на каросерията.

Снимки:  Skoda

Тагове: skoda vision x
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Фена ( преди 6 години )
    Чехкините са дашни, се излъжат Ханс да се разпише и друг път отново и те така.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Дедо ( преди 6 години )
    Браво на Шкода! Всички се спукаха да мислят какво да правят, а те го измислили! Светло бъдеще ги чака (да, ако компанията майка не ги наеббе пак)
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В английски статии споменават че и на мястото на стартера ще има усилен електромотор и ще може да се кара като типичен мек хибрид. А електромотора отзад ще е опция.На книга определено звеучи добре. Само както каза колегата да го пуснат този силов тракт за цялата гама. Аз лично бих си спестил метана но за хората които карат по много сигурно ще си заслужав
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При Шкода всичко е мащабирано.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Мен ( преди 6 години )
    Добре, признавам че ако направят само че вариянт на по-голям сув ще си го купя. Комбинацията метан/ток е перфектна и ще избие рибата ако работи както трябва.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Концептите на Шкода са винаги супер яки. И Артеон конглокента беше толкова як. Жалко че германците ги секат жестоко. Пазят си продажбите.