IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Паркирането в София е безплатно заради снега

„Синя” и „зелена” зона днес няма да работят, обявиха от Центъра за градска мобилност

Паркирането в София е безплатно заради снега

Заради тежките метеорологични условия в София днес няма да работят „синя” и „зелена” зона, съобщават от Центъра за градска мобилност.

Паркирането в София е безплатно заради снега

Обилният снеговалеж прави невъзможно качественото почистването на всички места за спиране в зоните за паркиране. Системата за SMS-заплащане на паркирането няма да приема съобщенията за плащане, а талоните няма да се проверяват от контрольорите на ЦГМ.

"Призоваваме гражданите да се съобразят с тежките зимни условия за деня и да не използват личните си автомобили, ако имат тази възможност", обявиха от Столичната община.

Прогнозата е, че снеговалежът ще продължи през целия ден. Той е съпътстван и със силен вятър, който причинява и снегонавявания. Улиците и пътищата са заснежени, но към момента градският транспорт се движи по всички маршрути.

"Почистването ще продължи целия ден, но, ако някой има възможност и няма необходимост да излезе с личния си автомобил, да го направи, а тези, които щя излязат с автомобил, нека да са подготвени. Пътищата за Витоша, Алеко и Златните мостове ще останат затворени", каза кметът на София - Йорданка Фандъкова.

Градоначалникът допълни, че при нужда ще бъдат затваряни булеварди и улици, за да бъдат почистени.

Снимка: Архив „Булфото”

Подробности - в Dnes.bg

0 от 500