IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo ще предложи стилно крос-купе

Новият модел ще получи името XC50 Coupe

Volvo ще предложи стилно крос-купе

Шведската компания Volvo планира електрификация на всички свои модели, като едновременно с това ще разшири и гамата от предлагани SUV. В нея през 2020 г. ще влезе стилно крос-купе, което ще получи името Volvo XC50 Coupe, съобщава Auto Express.

Volvo ще предложи стилно крос-купе

Според изданието, новият всъдеход ще се разположи под моделите XC60 и XC90, като в същото време ще бъде малко по-голям от показаното през миналата година XC40. Журналисти от Auto Express са разговаряли с официални представители на Volvo, които са категорични, че марката ще предложи конкурент на BMW X4 и Mercedes GLC Coupe.

„Ние сме покрили 98% от всички сегменти и сега работим върху развитието на гамата ни, а не върху нейното разширяване. Затова излизането на подобен автомобил е напълно реално, но то няма да стане прекалено скоро”, коментира вицепрезидентът на Volvo Лекс Керсемакерс.

Volvo ще предложи стилно крос-купе

Вече е известно, че компанията е регистрирала търговската марка XC50. Преди обаче да представят автомобил с това име, шведите планират да пуснат на пазара седан V60. Това ще стане до края на 2018 г., а през 2019 г. трябва да се появи новото поколение на семейството V40.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo xc50
0 от 500