IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два пъти за един ден хванаха пиян шофьор на катафалка

Куриоз от полицията в полския град Гдиня

Два пъти за един ден хванаха пиян шофьор на катафалка

Шофьор на катафалка в полския крайбрежен град Гдиня успя да изненада полицаите, след като на два пъти попада в ръцете им пиян. Серията на шофьора стартирала с инцидент по време на погребение, когато той ударил с катафалката друг автомобил.

Два пъти за един ден хванаха пиян шофьор на катафалка

След леката катастрофа полицаите установили, че виновният водач е карал катафалката с 2,5 промила алкохол. Също така станало ясно, че той не си носи и шофьорската книжка. Полицаите му съставили акт, пратили го в съда, пуснали го да си ходи, но не прибрали въпросната катафалка в наказателния паркинг, а я оставили пред полицейското управление.

Естествено, опечалените от погребението трябвало да си намерят друг последен транспорт за покойника им.

Малко след като пияният водач на катафалката излязъл на чист въздух, той решил, че може да ползва собствения си транспорт и незнайно как успял да си тръгне с нея. Полицаите не забелязали отсъствието й, но 3 часа по-късно същият екип се отзовал на повикване за нова катастрофа.

Там ченгетата с удивление установили, че в инцидента е участвала същата катафалка, със същия 40-годишен водач зад волана. Този път обаче проверката за алкохол показала 3 промила.

След тази издънка въпросният шофьор се озовал в изтрезвителя, а сега го чака съд за две престъпления, като може да се озове за 2 години в затвора.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ироничен ( преди 6 години )
    Нали знаете - Това само в България може да се случи!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отличник е колегата!А и кара катафалка и като водач на такъв автомобил не трябва да го закачат. Той общува с умрелите.Алкохолът е средство, за да може да осъществи контакт с оня свят...