IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen инвестира 80 млн. евро в кабриолет T-Roc

Германците решиха да направят конкурент на Range Rover Evoque Convertible

Volkswagen инвестира 80 млн. евро в кабриолет T-Roc

Ръководството на VW Group е взело решение да тръгне по пътя на Jaguar Land Rover с техния Range Rover Evoque Convertible и да направи крос-кабриолет. В основата на модела ще бъде новия SUV на германците T-Roc, съобщават от прес-службата на геманския производител.

Volkswagen инвестира 80 млн. евро в кабриолет T-Roc

В автомобилния свят вече има една печална история с подобен автомобил. Това е Nissan Murano CrossCabriolet, който беше посрещнат с големи надежди, но заради слабото му търсене бързо беше свален от производство. В същото време обаче Range Rover Evoque Convertible се радва на малък, но стабилен интерес и продължава да се произвежда.

Версията на VW T-Roc със свалящ се покрив трябва да се появи на пазара през 2020 г. В нея ще бъдат инвестирани около 80 млн. евро, като те ще отидат за създаването на поризводствена площадка за модела в завода на Volkswagen в Оснарбрюк (Германия)

Volkswagen инвестира 80 млн. евро в кабриолет T-Roc

„Volkswagen постепенно се превръща в марка за кросоувъри. T-Roc въвежда нови стандарти в сегмента на компактните SUV-модели и с кабриолет, в чиято основа е този автомобил ние ще зададем нов ритъм за конкуренцията на паззара”, заяви генералният директор на Volkwagen Херберт Дийс.

В компанията имат намерение да разширяват асортимента от предлагани кросоувъри до 2020 г. на 20 модела, които ще се продават в цял свят. По това време 40% от продажбите на Volkswahen трябва да бъдат именно на модели от този сегмент.

Volkswagen инвестира 80 млн. евро в кабриолет T-Roc

Самият T-Roc дебютира на европейския пазар през 2017 г., като до момента компанията е получила над 40 000 поръчки за него. Плановете на Volkswagen предвиждат от кабриолета да се продават по 20 000 бройки на година.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen t-roc
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кАКЪВ КОНкУРЕНТ НА Range Rover Evoque МОЖЕ ДА БЪДЕ ТОВА ПЛАСТМАСОВО КОРИТО?!Тези от ВАГ изобщо пият ли си хапчетата, като са спали на мокри вестници и на течение?!Само вижте колко зле изглежда отвън. Пенсионерска визия с бял покрив, който уж да предаде малко свежест, но се получил кич от където и да го погледнеш.Вътре пък е толкова пластмасово и ретро, че просто няма повече на къде!Някой спомена Дачия Дъстър по-долу! Честно казано Дачията е много по-оферта от това и изглежда в пъти по-добре!
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма как третокласна фирма да направи първокласна кола. До сега не успява. Пластмасова ширпотреба, да.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аха, с изключение на Файтон и Бийтъл, ФВ продава всичко с успех. Ти кой беше, та знаеш какво ще върви?
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тц, няма да потръгне
  • #1
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Фолцвагини кункорент на Рейндж Ровър може ама в некой друг живот.Виж на Дачия Дъстър може!