IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota инвестира 2,8 млрд. долара в екологично чисти автомобили

Японската компания прави изследователски център с 11 писти за тестове, пресъздава част от "Нюрбургринг"

Toyota инвестира 2,8 млрд. долара в екологично чисти автомобили

Toyota планира да отдели 2,8 млрд. долара за създаването на изследователски център в Япония, чиято главна задача ще бъде разработването на автомобили с нулеви емисии, съобщава Nikkei.

Центърът ще бъде построен в префектурата Айти. Очаква се площта му да бъде около 6,5 кв км. На територията му ще има 11 писти за различни тестове.  Някои от тях ще бъдат отворени до 2023 г.

Toyota инвестира 2,8 млрд. долара в развитието на екологично чисти автомобили

Планира се пресъздаването на пътни условия, в които автомобилите се управляват от шофьори от различни страни по света. Например, едно от трасетата ще повтаря частично прочутата германска писта "Нюрбургринг".  Там се предвиждат най-вече тестове на спирачната система. Предполага се, че центърът ще създаде до 3850 нови работни места.

Наскоро представители на Toyota заявиха, че компанията очаква да увеличи продажбите на електрифицирани автомобили до 5 500 000 бройки годишно. Докато в главния офис на марката са се съсредоточили върху разработването на "зелени" модели, американското подразделение обръща повече внимание на безпилотните технологии.
 

Тагове: toyota
0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Тези" показаха бъдещето на хибридите и водородните автомобили още преди 25 години,когато германците тестваха "върховите" TDI, с които си отрязаха главата докато твърдяха,че бъдещето е в дизела. Сега гледам всички марки намаляват дизеловите си модели, а увеличават хибридите в гамите си, което означава,че японците са били и са много наясно кое е преходно,а именно двигателят с вътрешно горене.
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Бъдещето е на електрическите МАЛКИ ГРАДСКИ колички. Извън града бъдещето е на колите с вътрешно горене.Ел. колите като се проследи целия процес на производството им и производството на ток са ПО-ЗАМЪРСАВАЩИ природата. Ролята им е да ИЗНЕСАТ замърсяването извън големите градове за да не се издуши населението там.
  • #3
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дано стане нещо, защото до тук, нищо.
  • #2
    12 rate up comment 7 rate down comment
    до Дошо ( преди 6 години )
    Къде е твоето "ще,ще,ще.."И тези разбраха ,че хибридите са преходни и бъдещето е на електромобилите.
  • #1
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Цар Навуходносор ( преди 6 години )
    Изглежда ,че има надежда в автомобилостроенето, поне една компания се опитва да направи нещата по-ЕКО.