IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Втори модел на Genesis получи дизелов двигател

Седанът G80 вече ще се предлага във версия с 2.2D мотор

Втори модел на Genesis получи дизелов двигател

Първият автомобил с дизелов двигател на премиум-бранда Genesis, който е собственост на Hyundai, беше седанът G70. През 2017 г. той бе оборудван с 4-цилиндров мотор 2.2D, който вече ще се поставя и на разположения по-високо в гамата на марката G80.

Втори модел на Genesis получи дизелов двигател

Дизеловият агрегат има същите показатели като при G70 - 202 к.с. и 441 Нм въртящ момент. Той ще бъде достъпен за версиите на G80 както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.

Интересното е, дизеловият G80 засега ще може да се купи само в Южна Корея, където моделите с такова гориво са доста популярни. Вероятно заради това версията с 2.2D мотора е по-скъпа от тази с бензиновия атмосферен V6 3.3, развиващ 282 к.с. При дизела цената стартира от 48 500 долара, а при бензина – от 45 800.

Втори модел на Genesis получи дизелов двигател

На пазара в Европа брандът Genesis още не е представен, като се очаква това да стане през тази година. В гамата на G80 влизат общо 6 агрегата – базов турбомотор с 4 цилиндъра 2.0 T-GDI (245 к.с.), турбо V6 3.3 T-GDI (370 к.с.), атмосферен V6 3.3 GDI (282 к.с.), V6 3.8 GDI (315 к.с.) и V8 5.0 GDI (420 к.с.). Последният е достъпен само за САЩ.

Снимки: Genesis

Тагове: genesis g80 2.2d
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има няколко Хюндай Дженезис в София още от преди 2-3 години. Тогава още не бяха се отделили като отделен бранд а си беше Хюндай Дженезис както Хюндай и40 но по голям и много по луксозен. Не знам с какви двигатели са били но изглеждаше добре
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    Е то това си е класическия Хюндай Дженезис. Даже и в София има 2-3 такива. Сега е ребрандиран само като Дженезис, има нова решетка, но реално си е същата кола.
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Все още изглежда азиатски тази кола. Когато пипната още дизайна може да успеят да продават в европа. Както направиха с новото санта фе.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    E ( преди 6 години )
    "На пазара в Европа брандът Genesis още не е представен", но аз днес видях едно такова (Чехия) ... шофьора на градския, дето беше српял зад него такъв го загледа с интерес, надигна очилата, пак ги свали и продължи да се чуди :D
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    ..аз казвах ли ви,че само дизелите на ВАГ са мръсни ,всички други дизели са супер..лош ваг лош.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Elantra is that you?